16.09.19 Technická analýza: BTC/USD – BAKKT spuštění v září, kam může narůst cena?

0
(0)
Jan Kopil
Jan Kopil
"Price is what you pay. Value is what you get," Warren Buffett

Situace na BTC / USD páru je řádně zamotaná. Pojďme se podívat na TA a na to, jaké hodnoty máme pro případný support a resistance. A co čekat od BAKKTu?

Technická analýza BTC / USD

Vítejte u dalšího pondělního updatu na BTC / USD pár. Momentálně se BTC pohybuje na úrovni 10 300 USD. A při této hodnotě se pohybujeme už 4. den. Připomíná mi to situaci, kdy se investoři nemůžou rozhodnout, zda nastavit long nebo short. Při pohledu na graf vidíme rozptyl jen o 100 USD, což při hodnotě 10 300 USD nepředstavuje ani 1% pohyb. Situace je řádně zamotaná, alespoň z pohledu obchodvání na pár dní dopředu. Tak se pojďme podívat na zhodnocení předešlých týdnů a co nás čeká na konci trianglu.

Při pohledu na graf výše vidíme formace (abc), které nám v předešlých TA vyšly dokonale. Píšu to již více než 2 měsíce, máme jasně definovaný support a resistance, kterých se třeba držet. Žádné sci-fi o takovém či jiném propadu přes rámec trianglu nikdo zatím neočekává.

Momentální support line trianglu leží na 9670 USD. Resistance line trianglu leží na 10 800 USD. Teď přijde to známé klišé: „Bitcoin se bude pohybovat v tomto rozptylu.” Momentálně neví ani trh zda nasadit long nebo short. Hádat long nebo short je momentálně zbytečné a někdy je nejlepší nedělat nic a počkat si na pohyb trhu. Proto i já v této TA nedoporučuji nic jiného, než si počkat a neriskovat zbytečně otevíráním pozic.

Z pohledu konce trianglu (bavíme o pár týdnech dopředu) budeme ukončovat tuto velkou formaci, nemusíte být odborníkem v TA ani moc zběhlí, abyste věděli, že takové triangly se ukončují masivní pumpou nebo dumpem. Na 7500 USD vidíme nejbližší silný support. To je teorie, že by se BTC pokusil zavřít triangl velkým propadem. Co je však pravděpodobnější, je útok bulls k 12 300 USD, kde zrovna leží silná resistance. 23. 09. 19 bude spuštěn Bakkt, a to by mohlo bulls nastartovat k útoku na tyto resistance hodnoty.

Závěr

Jak to celé dopadne však uvidíme až za pár týdnů. Osobně jsem mírně pozitivní i z příchodu Bakktu a spíše bych čekal posilování BTC než propad. I přesto, že se BTC poslední 3 měsíce pohybuje více méně do strany, support line nám udává stále bullish tempo.

Hodně štěstí při obchodování přeje Ján Kopil

POZOR: Žádné údaje v článku nejsou investiční radou. Před jakýmkoliv investováním proveďte vlastní research a analýzu, vždy obchodujete jen na své vlastní riziko. Tým kryptomagazin.cz důrazně doporučuje individuální zvážení rizik.

Co číst dále?

Německo vystupuje proti Libře

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img