5 faktů o Bitcoinu, které vás překvapí

Share This Post

Bitcoin je tu s námi už více než 10 let a za tu dobu se kolem něj vytvořilo množství mýtů. Ty největší jsme vyvrátili v našich článcích (zde a zde), ale víte o tom, že existují zapomenuté pravdy o Bitcoinu a vy o nich pravděpodobně nevíte? Možná to zní jako clickbait, ale těchto pět faktů vás určitě příjemně překvapí.

Hacker v roce 2010 vytěžil 184 milionů BTC

Za „starých dobrých časů“, když Bitcoin nestál ani dolar a těžba pomocí CPU byla extrémně výhodná, se ještě vychytávaly poslední mouchy základní technologie, na které je celý systém postaven. Jednou z nich byl i bug, který umožňoval vytvořit obrovské množství Bitcoinů.

15. 4. 2010 neznámý hacker v bloku č. 74638 zničehonic vytvořil více než 184 milionů BTC. Satoshi Nakamoto se dal do práce a během 5 hodin chybu opravil. Verzí 0.3.1. udělal rollback Chai a bug byl pryč.

Může vás zajímat: Kam to až může cena Bitcoinu dotáhnout? – Predikce

Bitcoin byl forknutý minimálně 430krát

Všichni známe nejznámější forky Bitcoinu. Litecoin a Bitcoin Cash se i po letech existence drží na vrcholu tabulky a jejich kapitalizace dosahuje miliardy dolarů. Málokdo však ví, že Bitcoin byl přímo nebo nepřímo forknutý minimálně 430krát!

Na stránce coinmarketcap najdete přibližně 2500 coinů. Je zajímavé, že šestina z nich má svůj původ právě v Bitcoinu. Bitcoin je skutečný otec všech kryptoměn.

První Bitcoin faucet rozdával návštěvníkům 5 BTC

Krypto zdarma je podvod? Kdepak! Některé weby, tzv. faucety, takto přitahují návštěvníky. Jistě, rozdávají pouze malé částky, ale krypto je super v tom, že stačí chvilku počkat a hodnota vašich coinů může narůst do astronomických výšek.

Jasným důkazem je i první Bitcoin faucet, který vytvořil Gavin Andersen. Tento faucet byl zaměřen na prezentaci kryptoměn veřejnosti a každý návštěvník dostal jako motivaci 5 BTC zdarma.

Zaujal vás tento článek? Sledujte Kryptomagazin na Facebooku, ať vám neujdou další zajímavé novinky (nejen) z krypto světa.

~730 000 adres vlastní více než jeden Bitcoin

Dosud bylo vytěženo přibližně 18,5 milionů Bitcoinů a za deset let fungování se docela pěkně rozptýlily. Momentálně existuje přibližně 730 000 adres, na kterých je více než 1 BTC. Jednu možná vlastníte i vy.

Satoshi není nejmenší jednotka Bitcoinu!

Každý správný fanoušek kryptoměn zná jednotku Bitcoinu zvanou satoshi. 1 sat = 0,00000001 BTC a jde o nejmenší částku Bitcoinu, která se dá posílat. Technologie Lightning Network, tedy jakási nadstavba hlavního blockchainu, však pracuje s ještě menšími jednotkami. Poslat tam můžete i jedno milisatoshi (1 mSATA = 0,001 sat = 0,00000000001 BTC).

Zdroj:
bitcoinist.com

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...