Tři důvody proč Bitcoin roste a altcoiny stagnují.

0
(0)
Jan Kopil
Jan Kopil
"Price is what you pay. Value is what you get," Warren Buffett

V roce 2019 investoři soustředili svou důvěru na Bitcoin právě proto, že mnoho altcoinů ztratilo hodně ze svých cen. Proč se toto děje? Prinášíme 3 důvody, proč Bitcoin roste a altcoiny stagnují.

1. Důvěra investorů

Stalo se tak proto, že většina finančních investorů nebo konkrétněji velkých hráčů na trhu se snaží pokrýt velké ztráty z altcoinů v roce 2018. Ale proč BTC? Jeho transakce jsou mnohem pomalejší než u některých jiných kryptoměn. Pokud jste se někdy pokusili převádět finanční prostředky prostřednictvím bitcoinů, možná jste byli zasaženi „ucpaným systémem“, který vyžaduje převod minimálně 15 minut, a v některých případech může přetížení trvat až 32 hodin. Například nejrychlejší měny v průmyslu jsou XLM (Stellar) a XRP (Ripple).

Odpovědí je důvěra investorů. Aktivita obchodování Bitcoin futures na CME dosahuje maxim a průměrný denní zobchodovaný objem byl v posledních dvou měsících před prázdninami mezi 13 000 – 14 000 kontrakty. To je ve srovnání s prvními měsíci roku 2018 zhruba desetkrát více. Poslední dva prázdninové měsíce objem poklesl o zhruba 50%. Tento pokles objemu se ale týká všech aktiv, prázdniny jsou tradičně obdobím s nízkou obchodní aktivitou.

2. Dominance BTC a BAKKT

Dominance Bitcoinu stále roste a atakuje hranici 72%. Altcoinům momentálně chybí dostatečně silné fundamenty na to, aby mohly předběhnout BTC fundament, založený na Bakktu v září a halvingu v roce 2020.

Bakkt, na který jsme čekali několik měsíců, bude spuštěn 23. 09. 2019. Informace o něm už máme delší čas, a proto je téměř jisté, že tato informace je již dávno zahrnuta v ceně. Podle mně na 3200 – 5000 USD probíhaly silné nákupy. Stejně jsou velmi zajímavé pohyby na velkých bitcoinových peněženkách. Je právě několik desítek peněženek, které vznikly na konci minulého roku. Nachází se na nich přesně 8 000 BTC a poslední nákup byl přesně 21. 3. 2019. Spekuluje se, zda tyto peněženky nevlastní zmíněný Bakkt, možná Fidelity.

3. ETF

Díky popularitě kryptoměn už mnoho amerických společností zkoušelo vytvořit ETF fond, který by dovolil investorům expozici do tohoto segmentu. Nicméně snahy dosáhnout tohoto cíle byly dosud blokovány americkou komisí pro cenné papíry (SEC) kvůli obavám z tržní manipulace. I přes toto nepřátelské prostředí našly společnosti VanEck Securities a SolidX Management cestu, jak akcie vydat. Nicméně tato možnost je otevřená pouze pro velké kvalifikované investory. Akcie byly uvedeny ve čtvrtek 06.09.19 na OTC link ATS, což je alternativní obchodní systém regulovaný SEC.

Závěr

A jaký názor na věc máte vy, vážení čtenáři Kryptomagazínu? Souhlasíte s těmito třemi důvody nebo najdete i některé další, které podpoří teorii vzrůstající ceny Bitcoinu a klesající ceny altcoinů? Své názory můžete vyjádřit v komentářích pod článkem.

Co číst dále?

13.09.19 Technická analýza XMR, XLM – Kdy se konečně odrazí nahoru?

Hodně štěstí při obchodování přeje Ján Kopil

POZOR: Žádné údaje v článku nejsou investiční radou. Před jakýmkoliv investováním proveďte vlastní research a analýzu, vždy obchodujete jen na své vlastní riziko. Tým kryptomagazin.cz důrazně doporučuje individuální zvážení rizik.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
5 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
hovad

Prosím tě píšeš tady h*vna pořád dokola a pořád se vymlouváš na nějaké fundamenty a co měl Litecoin ? fundament jak svina halving když vezmu Ripple který taky navazuje na nové a nové partnerství z kdekým a stejně to má h*vno platné , to samé cardano.

Salát

A není to čistě náhodou z prostého důvodu, že Bitcoin je na burzách měnou, určenou k nákupu altcoinú, které se kupují na plánované nákupy a tak spíše cirkulují, než aby se hodlovaly a stoupaly tak na ceně?

saf

Nejrychlejší krypto není Ripple a Stellar, ale NANO

spot_img