[Zprávy] • Německo také odmítá Libru • Binance spouští BTC futures trading pro všechny • a další zprávy

0
(0)
Denisa Falta
Denisa Falta
Původem vystudovaná ekonomka, se zkušenostmi z bankovnictví, neziskovek a později s vlastním podnikáním. Přes sci-fi, zejména utopické a dystopické romány, jsem se dostala až ke kryptoměnám a blockchainu. Na nich mě fascinuje možnost sledovat v přímém přenosu to, co by dřív bylo považováno za sci-fi.

Stručné shrnutí těch nejdůležitějších zpráv z dnešního dne najdete níže, pod shrnutím potom najdete ke každé zprávě další informace. 

Trhy

Po růstu došlo opět na konsolidaci a mírný propad. Nicméně Bitcoin posledních několik týdnů projevuje méně volatility, než jsme zvyklí. Altcoiny opět víceméně kopírují vývoj a spíše stagnují nebo mírně klesají. Více informací najdete v naší analýze zde.

Kryptoměny

Banky, Burzy

Zajímavosti

Německo je další zemí, která se postavila proti Libře

Německá vláda se údajně staví proti plánované kryptoměně Libra v Evropě. Podle místního časopisu Der Spiegel, člen strany kancléřky Angely Merkelové, Thomas Heilmann, uvedl, že vláda „nedovolí“ soukromé stablecoiny. Heilmann dále řekl, že až dosud „ekonomika odváděla skvělou práci v boji proti krizím a inflaci pomocí opatření centrálních bank,“ a dodává:

Jakmile by na trhu dominoval poskytovatel digitální měny, bylo by to pro konkurenty docela obtížné.

Zástupce Libry je přesvědčen, že Libru spustí v roce 2020

Bertrand Perez, generální ředitel Asociace Libra, vyjádřil důvěru v to, že Facebook spustí svůj stablecoin v průběhu roku 2020. V rozhovoru pro francouzskou publikaci Les Echos uvedl Perez, že zatímco Asociace Libra očekává, že budou pokračovat rozhovory s regulačními orgány, projekt by měl být zahájen během druhé poloviny příštího roku. Perez také uvedl, že 28-členné sdružení je v současné době v procesu dokončování své charty a plánuje její zveřejnění “v nadcházejících týdnech.” Perez věří, že Libra bude mít do roku 2021 100 členů a dodává, že sdružení získalo “mnoho žádostí, více než sto”.

Circle CEO: Čínská měna by se mohla stát světovou rezervní měnou díky CBDC

Generální ředitel Circle Jeremy Allaire věří, že rozvíjející se “kryptoměna” Číny by mohla přispět k tomu, že jüan bude vnímán jako globální rezervní měna. Allaire zdůraznil nadějné vyhlídky digitální měny centrální banky (CBDC), což naznačuje, že by mohla zafungovat jako “mechanismus” pro celosvětové přijetí jüanu.

Binance spouští BTC futures trading platformu pro všechny uživatele

Kryptoburza Binance dnes rozšiřuje svoji bitcoinovou futures obchodní platformu pro všechny své uživatele. Až dosud byla platforma vyhrazena pro určité zákazníky na základě pozvání a pouze v krátkém beta testu. Během prvních 24 hodin tohoto testu vykázala společnost Binance „ohromující“ poptávku se 150 miliony USD v objemu obchodování.

Kuba je další zemí, která se uchyluje k Bitcoinu pro obcházení amerických sankcí

V komunisticky vedené Kubě mají nyní občané, na něž se vztahují americké sankce, únikový prostředek; a je to částečně díky bitcoinu. Podle zprávy využívají Kubánci inovační vývoj v zemi. Jednou změnou je zejména vznik mobilního internetu, který občanům Kuby otevírá nespočet možností. Sankce, způsobené americkým obchodním omezením sahajícím do šedesátých let, trvale bránily přístupu země ke zboží a službám; včetně základních online platebních systémů. Nyní, když je mobilní internet pevně zaveden, se zdá, že Kubánci se obracejí ke kryptoměnám jako Bitcoin, aby obešli americké obchodní embargo.

Co číst dále?

V době recese budou kryptoměny zajímavé!

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img