[Zprávy] • Francie bude blokovat Libru • Trump možná “zakáže BTC” na ceně 100 000 USD • a další zprávy dne

0
(0)
Denisa Falta
Denisa Falta
Původem vystudovaná ekonomka, se zkušenostmi z bankovnictví, neziskovek a později s vlastním podnikáním. Přes sci-fi, zejména utopické a dystopické romány, jsem se dostala až ke kryptoměnám a blockchainu. Na nich mě fascinuje možnost sledovat v přímém přenosu to, co by dřív bylo považováno za sci-fi.

Stručné shrnutí těch nejdůležitějších zpráv z dnešního dne najdete níže, pod shrnutím potom najdete ke každé zprávě další informace. Dnes bylo opravdu hodně novinek, podívejte se sami. 

Trhy

Dnešek byl ve znamení mírného růstu většiny top 10 kryptoměn, včetně Bitcoinu, který přidal cca 2% a zatím je stále v zelených číslech. Altcoiny se také vezou a většina je dnes zelená. Jde o dlouho očekávaný odraz ode dna? Více informací najdete v naší analýze zde. 

Kryptoměny

Banky, Burzy

Zajímavosti

Trump by mohl zakázat Bitcoin

V debatě na Twitteru o zákazu e-cigaret sdílel spoluzakladatel Fundstrat Global Advisors Tom Lee obavy ohledně pravomoci zákonodárců vyhladit přes noc celé trhy. Lehkost, se kterou e-cigarety z USA zmizí, znamenala, že stejný osud by mohl postihnout i jiné sporné oblasti.

TO NESOUVISÍ S KRYPTOMĚNAMI, ALE UKAZUJE, ŽE BÍLÝ DŮM MŮŽE VYDAT VÝKONNÝ PŘÍKAZ, ZAKAZUJÍCÍ COKOLI. A MOHL BY DOKONCE ZAKÁZAT BITCOINY … NEOČEKÁVAL JSEM TO, ALE U SOUČASNÉHO BÍLÉHO DOMU NENÍ NIC MIMO HRANICE ANI MIMO DOSAH.

Podle prohlášení ve středu jsou americká vláda a Potravinářská a drogová správa (FDA) odhodlány e-cigarety alespoň dočasně vymýtit, aby posoudily jejich bezpečnost. Nyní ochucené e-cigarety již nebudou k dispozici pro legální nákup a musí být do 30 dnů staženy.

Francie bude blokovat schválení Libry v EU

Francie plánuje v Evropě zablokovat další vývoj Libry – Facebookem plánované platební platformy na bázi stablecoinu. Francouzský ministr financí Bruno Le Maire uvedl, že země nemůže v Evropě dovolit spuštění kryptoměny navrhované Facebookem, protože je v sázce „měnová suverenita států“.

Švýcarsko je naopak otevřené mezinárodní spolupráci na regulaci Libry

Švýcarský finanční regulátor říká, že je otevřený mezinárodní spolupráci na dohledu nad tím, jak se bude regulovat plánovaná kryptoměna Facebooku. V rozhovoru z 12. září s Neue Zürcher Zeitung (NZZ), ředitel pro dohled nad finančním trhem (FINMA), Mark Branson uvedl, že je iluzorní se domnívat, že jediná země by mohla sama regulovat projekt rozsahu Libry.

Garlinghouse v rozhovoru popřel, že by Ripple mohl manipulovat s cenou XRP

Generální ředitel Ripple Brad Garlinghouse nedávno vystoupil v rozhovoru pro CNN, kde popřel, že by Ripple mohl manipulovat s cenou XRP. Doslova prohlásil:

Ripple nemůže ovládat cenu XRP víc než velryby mohou ovládat cenu Bitcoinů.

Ethereum Classic úspěšně provedl hard fork Atlantis

Ethereum classic úspěšně zavedl aktualizaci softwaru v rámci celého systému jako součást nabídky na zvýšení interoperability s Ethereem. Hard fork Atlantis vyžaduje, aby všichni uživatelé softwaru upgradovali své klienty.

Banka Santander provedla celou emisi dluhopisů za 20 mil. USD pomocí blockchainu

Španělský bankovní gigant Santander říká, že se stal první institucí, která použila veřejný blockchain k řízení všech aspektů emise dluhopisů. Společnost nejen použila token Ethereum k reprezentaci emise dluhu ve výši 20 milionů dolarů, ale vypořádala ji s další sadou tokenů ERC-20 představující hotovost drženou na účtu úschovy.

Bobby Lee představil novou hardware peněženku velikosti kreditky

Zakladatel první čínské bitcoinové burzy, Bobby Lee, se vrátil do centra pozornosti kryptokomunity představením nové peněženky. Jak bylo potvrzeno na jeho profilech sociálních médií, Lee, který prodal BTCC v roce 2018, se nyní zaměřuje na mezeru na trhu přenosných hardwarových peněženek. Jeho produkt, Ballet, je zařízení velikosti kreditní karty nabízející tzv. cold storage pro BTC a čtrnáct altcoinů, včetně Etherea (ETH), XRP a Litecoinu (LTC). Brzy bude přidáno dalších osmnáct altcoinů, uvádí se na webových stránkách projektu.

Francie nebude danit krypto-krypto obchody, jen obchody krypto-fiat

Francouzský ministr hospodářství Bruno Le Maire 12. září uvedl, že francouzské úřady nebudou danit zisk z obchodu s kryptoměnami, ale budou danit případy, kdy budou kryptoměny prodány za fiat měnu.

MMF má nový video klip, kde mapuje kryptoměny

Mezinárodní měnový fond (MMF) upozorňuje na vznik kryptoměn a na to, jak lze sledovat jejich trajektorii až k ekonomickým teoriím, pocházejícím ze 70. let od nositele Nobelovy ceny F. A. Hayeka.

Co číst dále?

Blockchainový smartphone BOB od PundiX se začne prodávat koncem roku

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
1 Komentář
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
péro

Jak může Trump zakázat btc na ceně 100 K , to si myslíte že Trump je věčný prezident jak Putin který je v křesle pomalu 20 let .Trump ten hlupák vyhrál z odřenými uši volby a věřím tomu že je ani neobhájí , většina amíku ho nesnáší .Na víc proč by měl Trump zakázat btc na 100 k proč ne na 20 k 50 k 60 k proč zrovna na 100 k to si řekne fajn btc už má 99k a jak přeskočí 100 k hned to zakážeme .No tak amíci budou nakupovat ve švýcarsku či v jiné zemi .

spot_img