[Zprávy] • Bitcoin má nový programovací jazyk pro inteligentní smlouvy • XRP přidán do indexu NASDAQ • a další novinky dne

0
(0)

Stručné shrnutí těch nejdůležitějších zpráv z dnešního dne najdete níže, pod shrnutím potom najdete ke každé zprávě více informací. 

Trhy

Bitcoin je krátkodobě bearish, dlouhodobě bullish. Dnes jsme se podívali pod 10 000 USD za minci, avšak aktuálně jsme prozatím opět nad. Více v našich dnešních analýzách: BTC a ETH + NEO.

Kryptoměny

Burzy

Regulace

Nový programovací jazyk pro inteligentní smlouvy na Bitcoinu

Miniscript je název pro nový jazyk, který představil Tvůrce aktualizace SegWit, Bitcoin Core vývojář, Peter Wuille. Má překonat bariéry mezi částmi softwaru používaného při smart kontraktech. Mimo jiné zjednoduší a zefektivní používání technologie Multisignature, při které dochází k podpisu jedné transakce více klíči. Miniscript je nyní k dispozici v implementacích pro C ++ a Rust.

Vitalik odhalil plány budoucnosti kryptoměny Ethereum

Vitaik Buterin řekl, že jeho tým plánuje snížit náklady na kryptotransakce 100x. Dosáhnout toho chtějí zlepšením škálovatelnosti. Dodal také, že je to zásadní, protože síť Ethereum je nyní mnohem větší než Bitcoin. Hovořil mimo jiné i o škálovatelnosti, která je zásadním tématem mnoha kryptoměnových projektů a jejich plánů do budoucnosti. (Více si můžete přečíst v samostatném článku.)

XRP byl přidán do indexu NASDAQ

NASDAQ, největší elektronický trh akcií na světě, přidává XRP společnosti Ripple do svého nového kryptoměnového indexu. Důvodem je jeho stále rostoucí obliba u institucionálních investorů po celém světě a fakt, že se jedná o 3. největší kryptoměnu. Plány na jeho zařazení do svého indexu krypto aktiv oznámila burza NASDAQ na jaře tohoto roku.

Tangle od Ioty používá Trive.Me v parkovací aplikaci

Německá společnost Trive.Me používá Tangle (obdoba blockchainu) kryptoměny IOTA k usnadnění rezervace a placení parkovacích míst. Aplikace Trive.Park umožní majitelům parkovacích garáží digitalizovat svůj majetek a zpeněžit to prostřednictvím online rezervačního systému. Společnost je přesvědčena, že technologie jako IOTA můžou rychle způsobit převrat v tomto odvětví a umožní také zákazníkům výrazně snížit náklady.

Likvidátor zkrachovalé burzy Cryptopia pracuje na navrácení zbylých prostředků uživatelům

Likvidátor, kterým je společnost Grant Thornton Nový Zéland, uvedl, že „pracují na sladění účtů více než 900 000 zákazníků, z nichž mnozí mají více krypto aktiv. Miliony transakcí u více než 400 různých krypto aktiv musí být vzájemně sladěny jedna po druhé.“ Nadále také spolupracuje s příslušnými orgány na dopadení hackera, který je zodpovědný za pád burzy Cryptopia a odcizení kryptoměn. Hovoří o velké spoustě práce při zjišťování informací o vlastnictví jednotlivých uživatelů.

Kraken odhalil nárůst obchodů za měsíc na 20násobek oproti začátku roku 2018

Informoval o tom Nelson Minier, vedoucí prodeje a obchodování OTC v Krakenu, v rozhovoru pro The Block Minier. Uvedl, že Kraken nezveřejňuje přesné objemy, ale sdělil 5 kryptoměn, které na tomto nárůstu mají největší podíl. Jedná se o Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Monero a Tether. „Vysoký objem na burzách znamená vysoký objem v OTC,” doplnil v odpovědi na otázku, zda existuje vzájemný vztah mezi burzou a mimoburzovním obchodování. 20násobný růst objemů představuje v procentuálním vyjádření 2000 %.

Newyorkský Nejvyšší soud rozhodl – Bitfinex a Tether musí nadále spolupracovat s prokurátorem

Proti rozhodnutí se však společnosti Bitfinex a Tether odvolaly. Soud dává společnostem stojícím za stablecoinem dalších 90 dnů k předání dokumentů úřadu Generálního prokurátora New Yorku (NYAG), který v dubnu požádal o soudní příkaz poté, co oznámil, že se Bitfinex pokoušel skrýt ztrátu 850 milionů dolarů platebním procesorem zvaným Crypto Capital.

Advokáti společností podali návrh na úplné zamítnutí svého případu, protože vláda nemá žádnou jurisdikční pravomoc nad společnostmi, které nepůsobí v New Yorku. Soud však nyní návrh zamítl po zhruba měsíci času “na rozmyšlenou”. Právníci společností Bitfinex a Tether uvedli, že již emitenti USDT vynaložili 500 000 dolarů jen za nalezení dokumentů, ke splnění příkazu. 60 různých právníků se údjaně snažilo vytáhnout soubory z 10 různých komunikačních systémů.

Co číst dále?

Jak profitovat z volatility

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img