Čtyři důvody, proč nastane bull-run

0
(0)

Existují čtyři zásadní důvody, proč by mohl Bitcoin (BTC) v blízké budoucnosti prudce stoupat. Jak se trh rozšiřuje a společnosti investují do stále více populárních kryptoměn, tak se očekává v několika příštích měsících strmý nárůst jejich cen. V tomto článku se dozvíte důvody, proč by mohla růst cena Bitcoinu.

Bakkt připravuje bitcoinové futures

Společnost Bakkt, dceřinná společnost Intercontinental Exchange (ICE), získala povolení od Komise pro obchodování s komoditními futures v USA (CFTC) k zavedení infrastruktury do digitálních aktiv. Spuštění bude již 23. září a nabídne fyzicky dodávané denní a měsíční bitcoinové futures kontrakty ve spolupráci s ICE (vlastní newyorskou burzu cenných papírů).

To by umožnilo mnoha větším společnostem a investorům přístup na trhy s kryptoměnami s vědomím, že firma, která je za těmito službami, je uznávána a regulována. Do teď se trh kryptoměn zaměřoval spíše na drobné investory.

Příliv instituciálního kapitálu

Podle vyjádření Briana Armstronga – generálního ředitele Coinbase proudí týdně 200 až 400 milionů dolarů ve vkladech od institucionálních investorů.

Není jasné, zda 100% finančních prostředků je investováno do BTC, nicméně jedná se o obrovské množství peněz pro trh kryptoměn.

Bitcoin halving v roce 2020

Za pouhých 274 dnů nastane Bitcoin halving. To znamená, že mineři dostanou polovinu současné odměny BTC. V současné době je odměna 12,5 BTC za jeden blok, ale očekává se, že toto číslo bude kolem 17. května 2020 sníženo na 6,25 BTC.

V minulosti vždy platilo, že před halvingem a po něm dochází ke skokovému zvýšení ceny.

Schválení ETF

I když není nic potvrzeno, schválením bitcoinového ETF – (burzovní fondy BTC) – by měl nastat býčí vliv na cenu největší digitální měny. Konečná rozhodnutí o dvou bitcoinových ETF – Bitwise a VanEck / SolidX se očekávají do 13. října a 18. října.
Matt Hougan, globální vedoucí výzkumu Bitwise, komentoval schválení ETF:

“Před více než rokem jsme neměli vyhlídky pro budoucnost, protože před rokem nebyly skoro žádné firmy, které by tvořily trh. Před několika měsíci se zapojily například firmy jako Fidelity. Trh se tvoří a ne zrovna pomalým tempem.“

Závěr

Pokud trh s kryptoměnami budou ovlivňovat výše zmíněné čtyři faktory, tak může nastat nový bull-run. A býci potlačí cenu BTC vzhůru ještě rychlejším tempem než současný trend, který začal na začátku roku.

Co číst dál?

V Paralelní Polis se probírala Libra od Facebooku – skvělý platební systém nebo hrozba?

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
9 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
hovad

Kulový a ne Bull Run příchodem Bakktu a jeho futures není vůbec dobrá zprava pro BTC důvod je jasný SHORT SHORT SHORT SHORT SHORT SHORT SHORT SHORT ti tvojí institucionální investoři budou Bitcoin tlačit směrem dolů s cenou to je snad každému jasné .Ti ten bitcoin tak se shortují že ti nepomůže ani halving v roce 2020 a ani bych se nedivil kdyby jsem díky Bakktu a jeho futures končili tento rok na novém minimu pro Bitcoin což je někde pod 3 200 K .O ETF nemá ani smysl psát to je jen šaškárna která se zbytečně protahuje s tím že stejně bude zamítnutá , místo aby to zamítly hned tak to svině protahují na celý rok .A jak Fidelity a NASDAQ spustí svoje Bitcoin futures tak máme Bitcoin na nule a můžeš mít halving jaký chceš .

Spaik

tomu nerozumim…
takze vice investicnich nastroju (v tomto pripade futures) a tedy i sirsi portfolio invetsoru podle tebe znamena automaticky pad ceny komodity?
Nechapu tedy proc nemame obili , kavu , kakao, ropu nebo zlato davno na nule pokud yb to melo byt jak tvrdis…

Hoven

Protoze ty maji narozdil od BTC realnou hodnotu haha

Spaik

Ja myslim ze hodnotu kazde komodity urcuje poptavka a nabidka. Takze pokud bude stale poptavka po BTC tva teorie asi nebdue fungovat…

Hoven

Zrovna ty komodity cos vyjmenoval tak bez nich se lidstvo neobejde,kdezto bez BTC se obejde bez mrknuti oka a z toho pohledu muze byt hodnota BTC nulova,na to jsem narazel.

Spaik

Hovno Hovne…nevim jak ty ale ja treba bez kakaa a produktu z nej stejne jako bez kavy zit dokazu , stejne tak i cele lidstvo…
Lidstvo se neobejde treba bez vody a obchoduje se po litrech na burze? Ne…Proc? Protoze by do ni na burze nikdo nedal ani cent jelikoz staci aby zaprselo a investice je v haji…

Kazda komodita je na financnim trhu ohodnocena dle nabidky a poptavky at se ti to libi nebo ne. A jak vsichni vime ze BTC ma omezenou nabidku , kdezto poptavka neustale roste (viz nove formy obchodu s BTC jako treba futures) a poroste li nadale proste take i cena..

Hoven

Bez kavy jiste,ale bez ropy,obili asi tezko vid.BTC je nahraditelne.

Hoven

Kdyz to dovedu ad absurdum,tak BTC muzou vystridat digitalizovane karticky s pokemonama,taky budou vzacne a bude jich omezeny pocet,jedine co drzi hodnotu BTC je duvera nic jineho.

Spaik

samozrejme ze je.Stejne jako mnoho jinych komodit. Ale porad nechapu jak to souvisi s tim ze futures srazi jeho cenu na 0 jak tvrdis.

spot_img