[ANALÝZA] 17.6. Bitcoin má nabito – jak ho obchodovat?

0
(0)
Jan Charvát
Jan Charváthttp://www.cryptokingdom.cz
Tradingu se věnuji 17 let a byl jsem traderem hedgeového fondu v obchodování měnových futures. Aktuálně analyzuji pátým rokem kryptoměny pro Crypto Kingdom a řídím vlastní alternativní fond zaměřený na ruční a robotické obchodování kryptoměn.

Myslím, že jsme se dostali do fáze, kdy už nikdo nepochybuje o tom, že Bitcoin je v silné býčí náladě. Nechtěl bych nyní být v kůži těch, kteří čekají na 1 800 USD. Máme rok do halvingu a pohyb Bitcoinu je velmi podpořen Facebookem a dalšími institucemi, které se starají o nástroje svých klientů pro obchodování kryptoměn.

Denní grafi bitcoinu

Na grafu můžeš vidět několik důležitých oblastí. Zásadní oblastí pro nás je kumulační zóna, kde bychom měli Bitcoin nakupovat. Tohle by měl být poslední oblast nákupu Bitcoinu, pokud jsi nestihl nakoupit kolem 6 400 USD, kde jsme v našich videích říkali o ukončení medvědího trhu právě dosažením této cenové úrovně. Short zóna je velmi důležitá oblast, protože tam se bude rozhodovat, zda BTC chytne FOMO efekt po průrazu 10 000 USD a vykroutí se do parabolické křivky jako tomu bylo v roce 2017, nebo to instituce srazí zpět do kumulační zóny. Tím pádem to ještě nebudou chtít pustit vzhůru.

Selský rozum a nadhled

Ať obchoduješ komodity, měnové páry, nebo jen spekuluješ na počasí. Vždy je třeba vidět souvislosti a pracovat s nadhledem. Technická analýza ti dává určitou výhodu, která není výrazně vysoká, proto je třeba ji doplnit precizním řízením peněz a informacemi. Nejvíce milionářů vzniklo díky hospodářským cyklům, neboť postupně jako smart money nakupovali akcie na jejich dně. Kryptoměnové cykly trvají 4 roky!

https://youtu.be/Q56hrq6ezMM

Podívej se na video, které jsme publikovali zhruba před osmi měsíci. Vychází z OTC, informací od našich těžařů a informací od dalších fondů, s kterými jsme v kontaktu.

  • Kupovat Bitcoin mezi 3 000 – 4 000 USD bylo velmi těžké rozhodnutí.
  • Koupě na 6 400 USD muselo být velmi rychlé rozhodnutí, ale tato úroveň již byla re-testována a splněna
  • Koupě na 8 000 USD je poslední šancí, protože to je silná kumulační úroveň, kam by se měl v korekci ještě Bitcoin jednou vrátit

Má smysl vystupovat z Bitcoinu do fiatu?

Vidíš sám, čeho je Bitcoin opravdu schopen. Dle mého názoru parabola, která byla v roce 2017 je opravdu jen malý odvar toho, co přijde. Pojďme se podívat na risk management aktuálních nákupů a prodejů Bitcoinu podle traderů Crypto Kingdom, neboť je to častá otázka nováčků, kteří nyní nakupují Bitcoin.

Crypto Kingdom – Mike:

Jsem trader a do fiatu (stablecoin) vystupuji. Snažím se Bitcoin obchodovat a uzavírat pozice s přechodem do fiatu podle svých harmonických patternů. Když jsem ve fiatu obchoduji vůči párů s USDT, když jsem v Bitcoinu, tak traduji altcoiny vůči BTC. Jakmile vidím, že by mohlo vše spadnout, jdu fiat a přečkávám to v klidu. Do Bitcoinu raději vstoupím několikrát, než to celé držet.

Crypto Kingdom – Curi:

8 000 USD byl můj poslední příkup BTC a výše už nakupovat nechci. Maximálně pokud se Bitcoin vrátí na tuto úroveň, tak nakoupím znova. Do fiatu už prakticky nechodím a jen BTC dokupuji. Následně pak BTC rozdělím na Bitmex trading, robotické algoritmy na množení mincí na shitcoinech a na ruční trading altcoinů. Dokupuji BTC a jenom množím mince. Aktuálně řeším scénáře, kdyby přišel parabolický průběh bitcoinu.

Závěr a jak se zachovat?

Než pustíš svoji první spekulaci do Bitcoinu, zamysli se nad tím, co od ní očekáváš. Stanov si své cíle a tuto strategii respektuj. Můžeš tradovat a můžeš hodlovat podle gusta. Buď ve své komfortní zóně a sleduj nadhled v našich analýzách. Někdy opravdu jenom stačí selský rozum.

Disclaimer: Zříkáme se odpovědnosti za výsledky vašeho obchodování, tato analýza může sloužit pouze jako opora při tradingu. Finální rozhodnutí je na vás.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
17 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Seater

Je pekne napsat, ze posledni sanci je koupe kolem 8.000 USD. Ted mame kolem 9.200 USD. Takze pokud by si tento clanek precetli vsichni potencialni btc investori, tak si reknou, ze je uz pozde a btc nekoupi. Myslim, ze clanek spise lidi odradi nez nadchne. Az bude kurs kolem 15.000 USD, co se pak bude psat? Ze je to uplny nesmysl nakupovat?

Blábol

A kolik šulinů prodalo ze stavu 4 100 a dál odmítli nákup protože čekali 100% korekci na 3 600 usd či ještě níže a ráno je čekala čistá sprcha kdy btc vystřelil na 5 K .Každý mega šulin hledal dno mezi 2K a 1K tak to přeci musela být korekce jistá z 4K .

Petr

Čuraj a co tvá predikce na wan chain ? Doporučoval jsi nákup 600 a 550a v tuto chvili 460. Ty budeš mega odborník to budou asi ty objemy ne?

Kozojed

Tož vole vždyť nebýt toho binance FUDU, tak je vysoká šance, že letí nahoru.. Některý věci prostě neovlivníš, ať uděláš sebelepší analýzu 😀

Petr

Poslední šance ????????to je profi heslo to jsem slyšel v televizi na primě teleshopingu.
Ještě nakoupíme za 7k toho bych se nebál mám i na 6,4k nákup postavený.
Naštěstí kvalita infa Čuraje stojí za starou belu. Takže jsem naprosto klidný ale za 8k ani 9k nenakupuji to bych musel být padly na hlavu…..za 4k tady všichni predikovali propad ha byl za hlupáka a teď na 8k se dopo nákup no to je gooool

Petr

Ok to je pěkné upřímně , pokud je to pravda, z druhé strany za poslední kvartál se dalo udělát velké zhodnocení na všem.

Ale k věci kvwan chainu pane ing. Zase jsem Vás nachytal Lepe řečeno čekal jsem spíše tuto reakci …..
Při ceně wan v průměru 550 byla cena BTC 7800
Při ceně wan v tuto chvili 470 je cena BTC 9200 v průměru

Což znamená že ten propad investice není zase až takový velký jak predikuji rozdíl budou průměr 2 az 4 % ztráty ne 20az 40 jak tady píšu a bombarduju vas ale to nevadí nejsem v pozici je mi to jedno ale čekal jsem že tohle mi budete kontrovat vy .
Nic méně musel jsem to máte za toho trola ale už vám dám pokoj tohle mi stačí.
Gl guy. (Hodně štěstí chlape)
Ať si to někdo zase nepřeloži zle.

Lada

Kdyby premysleli vsichni jako ty, tak BTC se nad 5.000 USD nikdy nedostane, protoze budou cekat az klesne na 4.000 aby mohli vyhodne nakoupit. Padly na hlavu budes az zjistis, ze BTC ma hodnotu 50.000 a ty jsi nenakoupil mezi 8-9.000 USD.

Petr

Lada když víš že půjde na 50k ,zastav dům pujc si v bance a nákupuj klidně do nakupky 20k . Máš vyděláno min 150% . Pokud ciluješ 50k.Tohle co píšeš je naivní a o financích nemáš ani párů.
Uvědom si že Zde za 6 měsíců je zhodnocení 200% bez uznané silné korekce vše to zatím visí na vlásku a je jedno jestli vyjede na 9k 10k nebo 12k podívej jak propadl za tyden v listopadu .

Já jsem na 3,5k říkal nakupujte ..smáli se mi, před 1 2 měsíců tady v komentářích jsem psal cíl 9-10k opět se mi všichni smáli teď říkám přijde korekce kolem 6,2 6,4 uznána ne na jeden obchod ale jestli to přijde z 10k to nevím.
A ještě jedna věc od listopadu tady píšu ze btc neobchoduji je to jedno z voditek do mého stroje.
A pro ostatní měny funguje na 100%

Petr

Lada a ano ještě jedna technická pokud bychom teď vylezli až na 11,6 11,8k bez korekce ano pod 8 k už se asi nedostaneme .

Petr

I když ani tohle by nebylo nemožné byla by to klasika 50% dolů a zpet na stejnou cenu = 100% zisku .

Lada

Nejsem trader jen uvazuji logicky, jak muze hodnota BTC stoupnout az na 50.000 USD, kdyby vsichni uvazovali jako ty ?. Je videt ze BTC neveris a jen spekulujes s cenou. Je pravdou, ze vyse BTC je ve hvezdach, ale jen diky tem investorum, kteri nemaji strach investovat i pri vyssich cenach BTC, bude pohyb smerem nahoru. Jinak kdyby takovych nebylo, muezme to zabalit a jen premyslet proc ten bitcoin neroste ??? ano neroste protoze vsichni maji strach ?

Franta

No já bych se docela autora článku zastal. Osobně jsem nakupoval za 200 usd 240 a říkal jsem si sakra to je drahý ale musím, asi 30 % jsem prodal za 3500, a zbytek držím a neustále přikupuju. Takže může se 9 t zdát drahý ale za dva roky budem brečet kde jsou ty časy. A k autorovi, sleduji celou tu komunitu,technických malůvkářů a Jan Čuraj podle mě vidí věci velmi realně a v globalu. Panové co malují eliotky a pořád uvažují podle vzorce který každý zná budou vždy ztrácet dokud bude trh ovlivnitelný. Hodl je jasná volba dát si pivo a dívat se po pádu přikoupit a neřešit jestli za 8 nebo za 9 t. To se snad s tímto fundamentem nedá prohrát 🙂 GL všem

Petr

Lada ….. je vidět že nejsi trader . Zopakuji co jsem již psal je jedno jestli je to up trend nebo down trend vždy potřebuješ korekci. Zdravou korekci aby jsi z dalších nákupech třeba na20k měla jistotu že nepůjdeš do extrém ztráty.
Klidně ted pokud přijde korekce na 6.5k a opětovnému vystupu treba na 12k potom nakoupim klidne prvo nákup na 9 k ale v tuto chvili je to risk chápeš?
Ano můžeš udělat prvo nákup na 8k druhý 7,5k třetí 7 k,čtvry 6k pokud btc věříš. Já ne proto kdybych uvažovalo prvo nákupu cena by byla 7k další 6,5 a plný palba na 6,2k . Tohle je bezpečné obchodování s mini rizikem
Pokud chceš riskovat nákup na 9 prodej na 45 _50 …
Možná se dostaneš do forbesu jak Lada ochytračila krypto svět.. A vydělala 500% zisku …..fakt si myslíš že je to tak jednoduché?

Ale to je jedno pokud se nebudeš řídit základními obchodními věcmi nechoď obchodovat na burzu o vše příjdeš.

spot_img