Opravdu již Nasdaq spustil obchodování s BTC?

0
(0)

Pěkné pozdvižení dnes na kryptoměnové scéně způsobil tweet jednoho z analytiků Sgrongmarket.com, který na Twitteru působí pod jménem Cryptopolis. Tvrdí v něm, že si v pondělí koupil jeden Bitcoin prostřednictvím svého účtu u makléřské firmy TD Ameritrade.

Cryptopolis své čtenáře informuje, že se Bitcoin obchoduje na platformě proti americkému dolaru pod dosud neznámým symbolem “CXERX” a přidává obrázek grafu, ze kterého je patrné, že tento obchodní pár BTC/USD byl spuštěn již 10. dubna 2019.

Na základě svého zjištění se Cryptopolis obrátil na podporu TD Ameritrade a pokusil se získat další informace. Podpora se však odmítla k této záležitosti vyjádřit a prohlásila, že:

“se nejedná o symbol, který se reálně obchoduje, takže o tom nemohou poskytnout žádné další informace.”

Analytik tedy nakoenc dospěl k celkem jednoznačnému závěru, že na jeho účtě sice nebyl proveden skutečný obchod, nicméně je stále přesvědčen, že Nasdaq v tichosti testuje nové digitální aktivum založené na BTC, které je zatím k dispozici pouze prostřednictvím jejich platformy Paper Trading.

Mohlo by vás zajímat: Bitcoin letos překonal Nasdaq 100 a S&P 500 – Vyplatí se do něj investovat své peníze?

Nasdaq má o kryptoměny zájem

Již na konci roku 2018 Nasdaq údajně potvrdil své plány na zahájení obchodování Bitcoin futures v první polovině roku 2019. Ředitel jedné z VanEck divizí Gabor Gurbacs také v rozhovoru pro Cointelegraph uvedl, že vedli diskusi s Nasdaq, MVIC Indicies a dalšími velkými hráči o Bitcoin futures asi 18 měsíců.

Koncem února začala společnost Nasdaq ve spolupráci s kryptoměnovou společností Brave New Coin (BNC) zveřejňovat také dva nové kryptoměnové indexy: Bitcoin Liquid Index (BLX) a Ethereum Liquid Index (ELX), které poskytují v reálném čase spot a referenční úrokovou cenu za 1 BTC a 1 ETH.

A stranou digitálních měn nestojí ani již zmiňovaná společnost TD Ameritrade, která poskytuje investiční služby asi 11 milionům klientům. Ta již dříve oznámila, že má prsty v nově vznikající kryptoměnové směnárně ErisX.

Tip: Tento bull-run bude větší než v roce 2017 – tvrdí analýza společnosti Delphi Digital

Závěr

Ať již má Cryptopolis pravdu či nikoli, tak Bitcoin stále nabírá na síle. Poprvé v letošním roce se mu podařilo úspěšně prorazit hranici 5 600 dolarů a vypadá to, že je pořád při chuti. Některé hlasy naznačují, že by se ještě před koncem týdne mohl dotknout důležité hranice 6000 USD. Vůbec se zase začínají množit názory různých odborníků a analytiků, kteří slibují, že letošní rok bude skvělý nejen pro Bitcoin, ale pro digitální aktiva obecně. Já jen dodám, že spuštění obchodování na Nasdaq by byla pro všechny fanoušky kryptoměn naprosto skvělá zpráva a předpokládám, že i cena by na takovouto událost adekvátně zareagovala.

Co číst dále?

Bitcoin letí vzhůru a atakoval 5600 USD – post velikonoční pumpa je tady!

Zdroje:
cointelegraph.com
zycrypto.com

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img