21.04.19 Technická analýza Waves/BTC – Bude Waves zklamáním roku 2019?

Share This Post

Dnes končí týden, a proto by nás měla zajímat především weekly svíce. Na Bitcoinu i přes neustálé odmítání úrovně 5 350 $ vypadá weekly růstově. Pokud se během dnešního dne nezatáhne weekly na své open nebo do její blízkosti, budou moci investoři začít opět přikupovat. Nicméně celková situace je trochu komplikovanější, než by se mohlo zdát na první pohled. Cena stále „sedí“ pod rezistencí 5 350 – 5 500 $ a nad cenou je komplikovaná úroveň 5 800 $. Daily svíce jsou sice růstové, ale velmi malé. Silně to připomíná řízenou korekci, která vždy končí prudkým pohybem. Zatím stále platí první signál odmítnutí úrovně 5 350 $.

Před čtyřmi dny se na burze Binance propadl Waves k hodnotě 1 satoshi. Zatím to vypadá, že se cena z tohoto propadu jen tak nevzpamatuje. Waves bude možná největším zklamáním za posledních 6 měsíců. Koncem roku 2018 zažil Waves neskutečnou jízdu z úrovně 0.0003033 BTC k maximu 0.0012090 BTC, ale od té doby padá.

Střednědobý trend……………………..Downtrend
Dlouhodobý trend……………………….Downtrend

Daily svíce po silném propadu k 1 sat. sice okamžitě zatáhla k úrovni 0.0005098 BTC, ale nenastal následný UP, který hodně investorů očekávalo. Může samozřejmě přijít se zpožděním, pokud začne Bitcoin prudce oslabovat. Bohužel Bitcoin se zatím drží úrovně 5 300 – 5 200 $, co to dá. Naprosto ignoruje prvotní signály a většina altcoinů, včetně Waves, dál oslabuje.

Bohužel původní korekce mířená na překonanou rezistenci 0.0007253 BTC na této úrovni nezastavila. Chvilku to vypadalo, že tento support cenu opět otočí. Bohužel, když začal Bitcoin stoupat k úrovni 5 300 $, Waves se propadl k hodnotě 0.0005247 BTC. S tím jsem tak trochu počítal v předchozí analýze, ale propad k 1 satoshi byl velkým překvapením pro všechny. Zatím to nevypadá dobře, cena je pod rezistencí a Stochastic na maximu. Dá se proto očekávat další pokles, a to pod úroveň 0.0004500 BTC

Co dál?

Pomoci může příští týden, pokud by dokázal vrátit cenu nad úroveň 0.0005300 BTC. Bohužel, pokud bude cena dál padat i v příštím týdnu, žádný obrat se pravděpodobně konat nebude. Jestliže by příští týden zamířil pod úroveň 0.0004500 BTC, mohla by cena skončit tam, kde začal předchozí silný růst, a to v úrovni 0.0003033 BTC. To znamená, že by došlo k retestu dna, který nemusí cenu hned odrazit. V této oblasti může Waves nějaký čas konsolidovat, než začne sbírat sílu na nový UP.


Prodlužte si svoje členství o šest měsíců úplně ZDARMA! Jak na to? Návod najdete v tomto článku:

Polročné členstvo na Trading11 ZDARMA pre každého! – Návod, ako ho získať


Jak použít tuto analýzu?

Trading11 není stránka, na které vám řekneme kdy nakoupit a kdy prodat. Naším cílem je dát vám dostatek informací, abyste byli schopni udělat správné rozhodnutí. Jestli chcete vědět, jak používat analýzy na naší stránce, přečtěte si tento článek.

Jestli se chcete naučit lépe obchodovat, zkuste naší Školu (ZDARMA).

Pokud nerozumíte našemu krypto-trading-slangu, určitě vám pomůže náš slovník.


Tato analýza je pouze orientační a neslouží jako doporučení k nákupu či prodeji.. Situace na trhu se kdykoliv může změnit. Spekulativní obchody na krypto trzích jsou velmi rizikové!!

Related Posts

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...

Binance nabízí odměnu 5 milionů dolarů

Kryptovelryba koupila 314 milionů tokenů BOME ještě před uvedením...