21.02.19 Technická analýza BTC/USD – Podrobněji v kostce, od IX..

Share This Post

Vypadá to dobře. Kurz Bitcoinu dorazil k rezistenci na hladině cca 4000 $. Není to nic, o čem bychom si neřekli, takže potud dobrý. A nyní jsou opět pouze dvě možnosti, jak se trh bude ubírat dále. Jedná se čistě o techniku, tak zachovejte chladnou hlavu..

Situace na grafu 6H Bitstamp

Graf 6H Bitstamp.. Od IX..

AKTUALIZACE k článku zde.. Našel jsem si čas a ten můj koment byl hodně stručný. Je třeba to rozpitvat.. 🙂 Ale Díky Samovi, že i tak nouzově to šlo řešit 🙂

Tak asi taková je situace. Stručně, jasně, technicky 🙂

Průraz nad pásmo 3970 – 4000 $ otevře prostor k růstu zatím po 4312 $. Zde by měl být teoreticky vrchol současného posilování. To ale neznamená, že nemůže růst dále. Průraz nad tuto hodnotu (4312 $) opět uvolní další prostor a to až po hladinu 4880 $. A tak nějak dále, šplhajíc po všech těch podstatných hladinách z minulosti.

Celkový potenciál růstu je do pásma 5800 – 6100.

Co dolu

Naopak selhání v současném pásmu uvede do pohybu pokles do okolí ceny 3800 $ s podporou support trendline. Další pokus o retest 3970 $a druhém selhání ceny by pravděpodobně znamenalo pokles k LOW hodnotám korekce..

To samé platí i u hladiny 4312 $. Tato hladina tvoří rezistenci stranového pásma LOW korekce. Proto z technického hlediska lze zde očekávat selhání ceny a návrat do středu pásma.

Celkově na závěr

Pozitivní oživení trhu, které může vyústit ve stabilní střednědobý UPtrend s celkovým cílem až 6100 $. Obávám se ale, že to stále není finále a celkové LOW korekce nemáme za sebou.

Je ovšem hloupost ne něj čekat. Vždy budete riskovat, ale každá konsolidace v trendu je potvrzením trendu. Dá se říci, že se formuje UPtrend kanál. Je třeba dbát na všechny důležité hladiny a to především ty psychologické a „kouzelné“ jako například nyní 3886,6 $ (3888 $), ale i například 4111 $, kde shodou okolností je na týdenním EMA200..

Zde všude se to může kdykoliv a jednoduše otočit a spadnou dolů k 3250$..

Závěrem

Pokud naskočit, tak teď je vhodná doba vyhledat si vstup dle technických předpokladů v grafu a reakcím trhu na uvedených hladinách. Přizpůsobit se tomu. Protože pak se můžete také koukat, jak Vám ujede vlak.

Stále jsem v minulosti apeloval na nákupy, postupné nákupy. Kdo si toto bral bral vědomě z mých článků, musí být nyní s vývojem spokojený. Prodávat na potenciálním dně trhu a jen na základě předpokladu, že to může/nemusí jít níže je riziko a nikdy za celou dobu, jsem nikde nikomu nedoporučil pod cenou 4880 prodej.

Naopak často jsem mluvil o rezistenci „nákupní zóny“ institucionálních investorů a supportu Hidden Gapu, uzavřeného v listopadu 2018..  Co je pod touto cenou jen nákup a nikdy ne prodej a to i přes to, že hrozí pokles.. Vždy to bude hrozit.. S tím do toho musíte jít, jinak budete jen přihlížet..

Nevím kam až to poroste, nebo kdy se to rozhodne spadnout zpět dolu, to ale nikdy nebudeme vědět. Je třeba se přizpůsobit, nastavit si riziko a jít do toho. Neomezujte se na možnosti, jednejte dle možností..

 


Prodlužte si svoje členství o šest měsíců úplně ZDARMA! Jak na to? Návod najdete v tomto článku:


Jak použít tuto analýzu?

Trading11 není stránka, na které vám řekneme kdy nakoupit a kdy prodat. Naším cílem je dát vám dostatek informací, abyste byli schopni udělat správné rozhodnutí. Jestli chcete vědět, jak používat analýzy na naší stránce, přečtěte si tento článek.

Jestli se chcete naučit lépe obchodovat, zkuste naší Školu (ZDARMA).

Pokud nerozumíte našemu krypto-trading-slangu, určitě vám pomůže náš slovník.


Tato analýza je pouze orientační a neslouží jako doporučení k nákupu či prodeji.. Situace na trhu se kdykoliv může změnit. Spekulativní obchody na krypto trzích jsou velmi rizikové !!

Pokud máte zájem o přístup k mým LIVE analýzám, zúčastnit se tvorby takové analýzy, zjistit, co je v trhu podstatné a co není, pokud máte problém s disciplínou nebo přímo s gamblingem, nabízím Vám možnost zapojení se do mého projektu IXtrading Akademie. Netradiční metoda výuky a aplikace institucionální strategie a uvažování. Nejedná se o signální skupinu. Učím Vás být samostatný a na signály reagovat.


Disclaimer: Tento článek patří firmě Medial Base s.r.o. a je chráněný copyrightem. Jakékoliv zneužití (např. kopírování) je trestné! Uveřejněné informace jsou autorským dílem a bez souhlasu autora není další šíření tohoto materiálu povoleno.

 

 

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...