Anthony Pompliano – Centrální banky budou nakupovat Bitcoin jako rezervní měnu

0
(0)

Bitcoinu se nejčastěji mluví jako o „digitálním zlatě“. Mnoho lidí ho přirovnává ke zlatu kvůli několika vlastnostem, které údajně největší kryptoměna ze všech sdílí právě s touto komoditou. Zdá se však, že Bitcoin si razí cestu už i do jiných sektorů ve finančním světě. Může se tato kryptoměna stát celosvětovou rezervní měnou, anebo jde jen o zbožné přání všech kryptonadšenců?

Anthony Pompliano věří Bitcoinu jako rezervní měně

Anthony Pompliano, zakladatel Morgan Creek Capital Management, věří, že Bitcoin se pomalu, ale jistě stává celosvětovou rezervní měnou. Hned na začátku je však třeba říct, že krom toho, že je Anthony Pompliano v tomto oboru velkým odborníkem a expertem, tak je kryptoměnami přímo posedlý. Jeho názor je proto třeba brát minimálně s částečným odstupem (kvůli zaujetí a přílišnému nadšení).

Anthony však nemá ve zvyku svoje tvrzení jen tak „cucat z prstu“, ale podkládá je reálnými fakty. To samé udělal i v tomhle případě, kdy poukázal na příklad Argentiny a Paraguaye. Mezi těmito dvěma státy totiž proběhla oficiální transakce v BTC. Šlo o poměrně malou částku zaplacenou za různé pesticidy. S velkou pravděpodobností šlo o zkušební transakci, proto její hodnota dosáhla jen 7 500 dolarů.

Právě tento moment sdílel se svými followery na Twitteru i Pompliano, který si myslí, že Argentina a Paraguay dopomohly kryptoměnám k velkému posunu vpřed. Vyjádřil se, že Bitcoin se stává „globální rezervní měnou přímo před našima očima“.

Argentina jde příkladem

Argentina si opravdu začíná kryptoměny všímat víc a víc. Je tomu tak i v tomto případě, kdy byla celá platba uskutečněná prostřednictvím platformy Bitex. Tento poskytovatel různých finančních služeb z Latinské Ameriky už delší dobu podporuje i platby prostřednictvím kryptoměn. Rovněž umožňuje i jejich výměnu za tradiční měny.

Navíc, jak jsme nedávno uvedli, Argentina umožnila téměř 7 milionům lidí platit kryptoměnami za veřejnou dopravu v 37 městech. Stalo se tak potom, co SUBE (elektronický platební systém) uzavřel dohodu právě se společností Bitex. Takovéto novinky a změny určitě můžou posouvat tento jihoamerický stát ke stále větší adaptaci kryptoměn.

Závěr

Bude Argentina co nejdřív lídrem a velmocí, co se týče kryptoměnového světa? Aktuálně to vypadá tak, že tento stát podniká minimálně velmi zajímavé kroky v rámci implementace největší kryptoměny a různých platforem, které se digitálními měnami zabývají. Samotný fakt, že mezi Argentinou a Paraguayem došlo k převodu prostřednictvím kryptoměn, však nasvědčuje tomu, že nejen Argentina, ale i Bitcoin samotný mohou mít našlápnuto ke světlým zítřkům.

Zdroj:
investinblockchain.com

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img