Uniklé informace SEC: Bitcoin ETF bude schváleno, říká komisař Jackson 

0
(0)

Všemi očekávaný (a některými již i nenáviděný) burzovní fond Bitcoinu neboli ETF dost možná dostane zelenou od hlavní regulační agentury pro cenné papíry USA, SEC. Informace nově unikly z nadcházejícího rozhovoru, který se má objevit v oficiálním žurnálu kongresu, a objevily se na Twitteru již 5. února.  

Demokrat a člen agentury SEC, Robert J. Jackson, prohlásil, že i přes striktní odmítnutí, které bylo pro SEC ohledně ETF Bitcoinu typické, se tento postoj radikálně změní.  

„Takže, myslím si, že někdo nakonec vyhoví standardům, které jsme pro ETF nastavili? Doufám, že ano, a taky si myslím, že ano,”

říká Jackson v publikaci, která předčasně unikla na internet a posléze i na Twitter.  

Během minulého roku se návrhů na ETF agentuře SEC dostalo hned několik, veškeré byly však ke smůle některých z vlastníků Bitcoinu odmítnuty.  

Jeden z potenciálních operátorů, VanEck, se s agenturou dlouze pobavil na téma hlavních obav ohledně možných ETF produktů. Minulý měsíc byl navíc návrh VanEck odmítnut kvůli zásahu vlády USA, aby se jen týden na to objevil znovu v řadě.  

Přístup k Bitcoinu se mění

Během diskuze ohledně minulých návrhů se Jackson věnoval například i známému ETF návrhu bratrů Tylera a Camerona Winklevossových, který proběhl již v březnu roku 2017. Z jeho tónu šlo ve srovnání s rokem 2017 jednoznačně cítit změnu v přístupu.  

Znatelnou změnou oproti minulým odmítnutím ETF je také snížení volatilních reakcí trhu. Vypadá to, že trh si již na neustále opakované NE ze strany SEC zvykl, a tak již na odmítnutí téměř nereaguje.  

K odmítání ETF se vyjádřila i dnes už známá „krypto máma“, další z komisařek pro SEC, Hester M. Pierce, která považuje odmítavý postoj agentury za zásadně chybný.  

Další ze zdrojů nepovažují za otázku očekávaného ETF „jestli vůbec“, ale spíše  „kdy“. K tomuto postoji se staví i známý kryptoměnový guru Andreas Antonopoulos. Jiní na druhou stranu zůstávají stále skeptičtí. 

A co vy, naši čtenáři? Jaký je váš názor na nadcházející ETF? Jedná se opravdu o tak důležitý krok ve vývoji Bitcoinu, nebo se „královská kryptoměna“ obejde i bez něj? Podělte se s námi o vaše názory v komentářích!  

Tak jako tak, o budoucím vývoji vás budeme informovat hned, jak se dozvíme více informací. Zůstaňte v obraze a nezapomeňte se připojit na náš Facebook, Twitter nebo Instagram.  

Zdroj:
Cointelegraph

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
1 Komentář
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Salam

Bitcoin ETF z cenou neudělá vůbec nic (možná pár procent naskočí ) ale spíš jde o legitimnost BTC .ETF Bitcoin dodá to co potřebuje skutečný BTC aby ho ti takzvaní skeptičtí pitomci už nenazvali scam , ponzy schema a podobné sračky ,Bitcoin ETF dodá Bitcoinu důvěryhodnou podstatu což výkřiky skeptiku díky ETF vyjdou na prázdno .

spot_img