Ústecký kraj: Společné téma s Vietnamem je těžba rašeliny a rekultivace

16.12.2017 15:53

Až z jižní části Vietnamu provincie Kien Giang přijela na návštěvu delegace do Ústeckého kraje.

Ústecký kraj: Společné téma s Vietnamem je těžba rašeliny a rekultivace
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

 V čele s místopředsedou tamní provinční vlády Mai Van Huynhem se delegace setkala s hejtmanem Ústeckého kraje Oldřichem Bubeníčkem, po celý den návštěvy je doprovázel náměstek hejtmana pro dopravu Jaroslav Komínek a krajský radní pro cestovní ruch a regionální rozvoj Zdeněk Matouš. V rámci návštěvy se uskutečnilo i setkání na půdě ústecké univerzity, kde probrali všichni přítomní možnosti spolupráce v rámci vysokoškolského vzdělávání, další spolupráce by se pak měla rozvíjet i v návaznosti na konání podnikatelského fóra, které se odehrálo na závěr návštěvy.
Tisková zpráva ze dne 16. prosince 2017
 
Vedení Ústeckého kraje se zástupci vietnamské provincie Kien Giang se shodli na několika tématech budoucí spolupráce. Jedním z těch hlavních je rozvoj cestovního ruchu jako důležitého ekonomického zdroje, předávání zkušeností v rámci vzdělávání nelékařských pracovníků a rekultivací. Právě rekultivace a těžba rašeliny byly nejvíce diskutovaným tématem na odpolední fóru. Ústecký kraj je známý svými rozsáhlými rekultivacemi po těžbě uhlí, a právě o české zkušenosti a výsledky měla vietnamská návštěva největší zájem.

 

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

odklad

Dobrý den, hodně se teď řeší odklady do škol. Zajímalo by mě, proč v tomto směru vedeme? A jak se díváte na jejich zrušení, jak někteří navrhují? Máte dojem, že jsou zneužívány nebo je chyba jinde? Mám s odkladem zkušenost a přijde mi, že by jejich zrušení nadělalo víc škody než užitku. Děkuji za od...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Příjmy domácností klesly v roce 2023 o 2,5 procenta

16:08 Český statistický úřad: Příjmy domácností klesly v roce 2023 o 2,5 procenta

Úhrn peněžních a nepeněžních příjmů domácností v roce 2023 reálně klesl o 2,5 % a reálná spotřeba na…