Pražští strážníci nakoupí střelivo, ponožky a radary za 13,6 milionu

12.12.2017 15:33

Pražští strážníci podepíší rámcové smlouvy na dodávku střeliva, ponožek a laserových měřičů rychlosti v souhrnné částce 13,62 milionu korun bez DPH. Všechny smlouvy jsou čtyřleté. Vyplývá to z materiálů, které dnes schválili pražští radní. Zprávu přinesla ČTK.

Pražští strážníci nakoupí střelivo, ponožky a radary za 13,6 milionu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vůz

Forma rámcové smlouvy umožňuje městské policii, že nemusí vyčerpat celou částku. Vedení Prahy již strážníkům odsouhlasilo na konci listopadu nákup bot.

Do koupě střeliva vloží městská policie maximálně 4,6 milionu korun. Jeden náboj bude stát 3,79 Kč. Strážníkům je dodá firma Sellier & Bellot. Střela musí být celoplášťová, z prvovýroby a nábojnice musí být mosazná. Dodávány budou v baleních po 25 až 50 kusech.

Ponožky strážníkům dodá firma Northman Outdoor a ti za jeden letní pár zaplatí 26 korun a zimní 43 korun. Celkem může městská policie nakoupit za až 4,3 milionu Kč. Ponožky firma dodá ve velikostech číslo 36 až 49.

Ruční laserové měřiče rychlosti vyjdou na asi 4,721 milionu, kdy jeden přístroj bude stát 314.750 korun. Kromě samotného radaru firma Sorneco proškolí obsluhu a součástí bude i transportní kufr s pěnovou výstelkou, nabíječka, vozidlová nabíječka a stativ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…