British Airways radí, jak nasát vánoční atmosféru v Londýně

Adventní trhy, noční nakupování v obchodech otevřených až do brzkých ranních hodin, bohoslužby s vánočními koledami v kostelech ozdobených stovkami hořících svíček, svařené víno a tradiční plněné koláčky. To vše dělá z Londýna jedno z nejmagičtějších míst, kam stojí za to se vypravit. Novinkou v zimním letovém řádu British Airways je přímý let z Letiště Václava Havla do centra Londýna na letiště London City Airport. Už za dvě hodiny je tak možné zažít londýnskou vánoční atmosféru v centru města.

 „Vánoce jsou nejkrásnější období roku a Londýn je v tento čas jedno z nejlepších míst. V ulicích města, kde to dýchá historií, je možné se seznámit s vánočními tradicemi z celého světa a zažít tak skutečnou zimní pohádku. Nový zimní letový řád vám k cestám do Londýna nyní nabízí skvělou příležitost,“ říká Joerg Tuensmeyer, vedoucí oddělení prodeje společnosti British Airways.

Společnost British Airways létá z Prahy do Londýna 4krát denně a letenky lze zakoupit již od 1615 Kč.  Více informací najdete na www.ba.com.

Chcete-li zažít vánoční atmosféru v Londýně, společnost British Airways má několik tipů, jak zde co nejrychleji splynout s vánoční atmosférou.

ZIMNÍ ŘÍŠE DIVŮ

Hyde Park, největší londýnský park, se každoročně přeměňuje na Zimní říši divů – velkolepou vánoční vesničku plnou stánků, pouličních jídel, svátečních barů, živé hudby, představení a největšího kluziště pod širým nebem ve Velké Británii. Pro intimnější zážitek z vánočních trhů navštivte městský vánoční trh na London Bridge, nebo zimní festival v Southbank Center, kde si můžete koupit řemeslné výrobky a zúčastnit se řemeslných workshopů.

http://hydeparkwinterwonderland.com/

BRUSLETE A NAKUPUJTE V SOMERSET HOUSE

I letos najdete uprostřed nádvoří Somerset House proslulé ledové kluziště. Díky partnerství se světově vyhlášeným obchodním domem Fortnum and Mason, kde nakupuje i samotná královna, zde mohou bruslaři navštívit vánoční pasáž plnou obchodů s těmi nejlepšími potravinami, čaji, dárky a dekoracemi. Po nakupování a bruslení si můžete zarelaxovat v café baru Fortnum’s Lodge a ochutnat koláče, svařené víno či čokoládové nebo sýrové fondue.

https://www.somersethouse.org.uk/whats-on/skate-somerset-house

ODPOLEDNÍ ČAJ S VÁNOČNÍM NÁDECHEM

K návštěvě Londýna patří tradičně odpolední čaj a během adventu nabízí mnoho nejlepších londýnských hotelů navíc i speciální sváteční menu. Například hotel One Aldwych ve čtvrti Covent Garden podává sváteční odpolední čaj s perníkem s pomerančovo-čokoládovou polevou, skořicí a kaštanovou brioškou. Hotel Savoy v ulici Strand nabízí krůtí sendviče s brusinkami a další lahůdky ze svařených hrušek, pěny z brandy, perníku, kaštanů a citrusů.

http://www.onealdwych.com/food-drink/christmas/festive-afternoon-tea http://www.fairmont.com/savoy-london/promotions/christmas/

VÁNOCE VE VÝLOHÁCH

Londýnské výkladní skříně jsou každoročně přehlídkou těch nejlepších designerských výtvorů a lidé z celého světa cestují do Londýna jen proto, aby je viděli.  Luxusní obchodní domy, jako jsou Harrods, Selfridges a Liberty London, se pravidelně předhánějí, kdo vytvoří nejvíce extravagantní a originální vánoční výlohu. Harrods letos vsadil na značku Dolce Gabbana a Liberty London vzdává tuto zimu ve výloze poctu svému jmenovci, tedy městu Londýn.

NAVŠTIVTE ZASNĚŽENÉ BRADAVICE

Žádný fanoušek Harryho Pottera by si neměl nechat ujít návštěvu Bradavic pokrytých sněhem ve filmovém studiu na okraji Londýna, kde se tato kouzelnická sága natáčela. Od listopadu do ledna zde v rámci speciální tour studio Warner Brothers hostům předvádí, jak filmoví tvůrci během natáčení vytvářeli oheň a nikdy netající led a sníh pro kouzelný svět čarodějů, zatímco návštěvníci procházejí kolem známých filmových kulis. Úplně poprvé bude letos navíc velký sál v Bradavickém hradě vyzdobený tak, jakoby byl připravený pro tanec Yule Ball, což se jistě pro každého fanouška Pottera stane nezapomenutelným zážitkem.

https://www.wbstudiotour.co.uk/hogwarts-in-the-snow

MĚSTO PLNÉ SVĚTEL

Od konce listopadu až do ledna se národní botanická zahrada Kew Gardens rozsvítí více než milionem blikajících světel, které ozáří stromy a budovy po celém areálu. V ohromném skleníku Palm House budou návštěvníci svědky mimořádné laserové show s netradičními světelnými efekty. Rodiny s dětmi pak mohou prozkoumat pohádkový svět, vyrazit do lunaparku a dokonce zahlédnout Otce Vánoc a jeho elfy ve vesnici North Pole. Toužíte-li po nákupech, vydejte se určitě na Oxford Street, jednu z nejproslulejších světových obchodních ulic. Letos bude dekorována 1778 ozdobami připomínajícími padající vločky.

https://www.kew.org/kew-gardens/whats-on/christmas-at-kew

KOLEDY VE MĚSTĚ

Během vánočních svátků se po celém městě konají vánoční koncerty a zpívají koledy. Mezi ty nejoblíbenější patří tradiční bohoslužby s vánočními koledami v katedrále svatého Pavla nebo zpívání koled při svíčkách v Royal Albert Hall. O něco zábavnější hlavně pro ty, kteří si chtějí zazpívat, jsou koncerty na Trafalgarském náměstí, které se konají během celého prosince pod největším londýnským vánočním stromem.

#BAMAGIC

Pro ty, kteří chtějí od své londýnské dovolené získat ještě něco navíc, má společnost British Airways nabídku. Pokud se chystáte cestovat s British Airways a máte již zakoupenou letenku, zašlete emailem svůj nevšední příběh o tom, proč do Londýna letíte, a možná právě vás čeká na letišti velké překvapení. Své příběhy můžete sdílet na:

https://www.britishairways.com/en-gb/destinations/where-in-the-world/bamagic

Zavřít reklamu ×

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odesláním vyslovujete souhlas s dokumentem Všeobecné podmínky používání webových stránek

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Další z rubriky Tiskové zprávy

Začal Global Money Week 2024

Od pondělí 18. do neděle 24. března 2024 se v České republice koná 12. ročník celosvětové vzdělávací akce Global Money Week. Česká bankovní asociace letos v jeho rámci opět pořádá národní kolo finančně-vědomostní …

Jak zajistit pojištění kola proti krádeži

Plánujete pořízení nového jízdního kola, abyste si již brzy mohli užívat první jarní vyjížďky? Pak byste měli pamatovat na to, že krádeže kol jsou v České republice velice časté. Podle policejních odhadů je ročně …

Predikce ceny bitcoinu v roce 2024: Co říkají experti?

Rok 2023 pro bitcoin znamenal jízdu na horské dráze. Po rekordním růstu v roce 2021 zažila tato nejstarší a nejrozšířenější kryptoměna (BTC) v roce 2022 prudký pokles a klesla pod 20 000 amerických dolarů (USD). V …

Nejčtenější

Kurzovní lístek
Chci nakoupit
Chci nakoupit
Chci prodat
EUR
EUR
USD
GBP
CHF
JPY
DKK
NOK
SEK
CAD
AUD
PLN
HUF
HRK
RUB

O kolik zdražil řízek, guláš nebo smažák. Velké srovnání cen

Analýza
Restauracemi se v úvodu roku prohnala vlna skokového zdražování způsobená zvýšením DPH. Navzdory klesající inflaci jsou březnové ceny v průměru o osm procent vyšší než před rokem. O kolik ale za posledních pět let zdražila běžná jídla, jako je svíčková, řízek nebo guláš? Společnost Dotykačka poskytla Finančním a ekonomickým informacím (FAEI.cz) detailní údaje o růstu cen vybraných pokrmů.