Rozpočet by se ještě mohl změnit. Kdo si může přijít na víc peněz?

09.12.2017 19:40

Sněmovna by mohla přidat do plánovaného rozpočtu Ministerstva pro místní rozvoj na příští rok 250 milionů korun na dotace obcím na opravy místních komunikací. Návrh úpravy rozpočtové kapitoly podpořil výbor pro veřejnou správu, píše ČTK.

Rozpočet by se ještě mohl změnit. Kdo si může přijít na víc peněz?
Foto: pixabay.com
Popisek: Silnice, ilustrační foto

Peněz na dotace na rekonstrukce místních silnic je podle zdůvodnění návrhu málo, přičemž obce často nejsou schopné je bez příspěvku provést. Loni a letos obce žádaly celkem asi o 1,3 miliardy korun, dostaly 550 milionů, stojí v návrhu.

Zvýšení rozpočtu ministerstva výbor navrhl pokrýt 200 miliony korun z kapitoly všeobecné pokladní správy a 50 miliony z peněz na obsluhu státního dluhu.

Ministerstvo pro místní rozvoj by mělo příští rok hospodařit podle návrhu vlády s částkou 5,65 miliardy korun. Zejména kvůli poklesu příjmů z Evropské unie je plánovaný rozpočet úřadu meziročně o 10,33 miliardy korun nižší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…