Svobodní: Babiš řídí stát jako firmu. Ke škodě země i obyvatel

09.12.2017 16:03

Dosavadní postup vítěze voleb hnutí ANO 2011 ukazuje, že Andrej Babiš nesměřuje k ustavení vlády podle českého ústavního pořádku a stále si plete zemi s vlastní firmou.

Svobodní: Babiš řídí stát jako firmu. Ke škodě země i obyvatel
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní, logo.

Svobodní odmítají vládu „odborníků“, protože politická rozhodnutí mají být vykonávána na základě politického profilu či politické filozofie. Neexistuje nadpolitický odborný postoj, který by mohl nahradit politiku. Ani u jednotlivých „nadstranických“ ministrů, ani u vlády jako celku nejsou známy politické principy, ze kterých vychází a které chtějí prosazovat. Občané přitom podle Svobodných mají právo politické postoje kabinetu znát.

Spíše než sestavení politické vlády vzešlé z parlamentních voleb připomíná postup Andreje Babiše sestavování firemního managementu. Svobodní ale nesouhlasí s principem „řídit stát jako firmu“. Bylo by skvělé, kdyby se vrátila do vedení země zásada „řídit stát jako stát“.

Republikové předsednictvo Svobodných

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…