Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Podkroví rodinného domu v Dolním Újezdu zachvátily plameny, škoda byla vyčíslena na půl milionu

K požáru rodinného domu do Dolního Újezdu vyjížděli ve středu 6. prosince v 14.13 hodin profesionální hasiči z Litomyšle a Svitav. Dále byly povolány jednotky dobrovolných hasičů z Dolního Újezdu, Vidlaté Seče, Budislavi, Litomyšle, Lubné i Čisté.

Hořela jedna místnost v podkroví. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 14.48 hodin a zcela byl zlikvidován v 15.31 hodin. Uvnitř objektu byla žena, která včas odešla. Přesto utrpěla šok a byla odvezena zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice na pozorování.

Příčina vzniku požáru je vyšetřována. Škoda byla předběžně vyčíslena na 500 tisíc korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 2,5 milionu korun.

Poslední jednotky z místa události odjížděly na své stanice v 18.20 hodin.

Žena si četla ve své posteli a měla zapnutou lampičku. Večer lampičku zhasla a ráno, když vstávala do práce, zaspala. Vyskočila z postele a rozsvítila si lampičku. Jenže nešel elektrický proud.

Lampičku nechala žena bohužel v poloze zapnuto, a ještě na lampičku v té tmě spadla peřina. Odpoledne, když elektrický proud byl puštěn, lampička svítila pod peřinou a způsobila tak požár podkrovní místnosti.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet