Ústečtí celníci zabavili více než tisíc padělků

06.12.2017 11:26

Nezdaněné cigarety, dětské stavebnice, sportovní obuv, pánské ochrany a další podezřelé zboží označené ochrannými známkami zajistili ústečtí celníci v uplynulých dnech ve svém regionu.

Ústečtí celníci zabavili více než tisíc padělků
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

S blížícími se vánočními svátky zaměřili celníci kontrolní činnost na nabídku a prodej výrobků porušujících práva duševního vlastnictví a ochranu spotřebitele. Na severu Čech kontrolovali nejen stánky na příhraničních tržnicích, ale i obchody v obcích a ve městech. Kontroloři odhalili 1 258 falzifikátů v hodnotě dosahující téměř 1,5 milionu korun, vyčísleno v ceně originálních výrobků. Mezi zajištěným zbožím převažovala obuv (862 párů), sluchátka (158 kusů), stavebnice (128 kusů), pánské ochrany a parfémy po 45 kusech. Veškeré podezřelé zboží celníci po dohodě s majiteli dotčených značek zajistili a uskladnili ve svých skladech.

Při kontrole litvínovské prodejny potravin označil služební pes Indy vycvičený na vyhledávání tabáku a tabákových výrobků balení s krabicovými mléky. Celníci v krabicích objevili místo bílého nápoje nezdaněné cigarety různých značek. Přesněji 69 krabiček bez platných tabákových nálepek.

Celníci budou v kontrolách pokračovat i nadále, nicméně spotřebitelé by měli být při svých nákupech obezřetní. Neoriginální zboží bývá zpravidla levnější, ale často i nekvalitní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…