EC Financial Services má licenci ČNB. Díky tomu je připravena přijmout stovky obchodních zástupců a absorbovat vyšší desítky tisíc nových klientů

Společnost EC Financial Services letos poroste dvouciferným tempem. Její hospodářský výsledek by měl překročit hranici 27 milionů Kč. Společnost je navíc v elitní skupině čtyř subjektů, které získaly licenci na poskytování úvěrů. Kdo ji nedostane do konce května příštího roku, nebude už moci dále půjčovat. Obchodní zástupci tak přijdou o zdroj příjmů.

EC Financial Services jim proto nabízí už nyní jasnou perspektivu. Jako jedna z mála firem na českém trhu má úspěšnou zkušenost se začleněním obchodních zástupců zaniklých konkurenčních subjektů a obhospodařování jejich klientského portfolia.

„Je zřejmé, že trh se může výrazně proměnit, protože mnoho společností v dohledné době na licenci ČNB nedosáhne. Jejich klientské kmeny se tím pádem ocitají ve vzduchoprázdnu. My je ale dokážeme bez problémů převzít, včetně všech služeb,“ potvrzuje předseda představenstva EC Financial Services Miroslav Kučírek.

Získat licenci ČNB při tom nebylo zdaleka jednoduché. Ze 106 subjektů, které o ni žádaly, uspěly zatím pouhé čtyři. Podle ČNB je důvodem zejména nízká kvalita podávané dokumentace ze strany žadatelů.

„Myslím, že enormní úsilí, které jsme vynakládali téměř celý rok, abychom licenci získali, se vyplatilo. Mimochodem, žádost o licenci měla kolem třech tisíc stran. Podmínky podnikání se tím zpřísňují, ale zároveň to ukazuje, že jsme schopní a zároveň ochotní respektovat přísná pravidla. To je jasný signál důvěryhodnosti pro všechny klienty,“ vysvětluje Kučírek.

Koncem roku 2016 obhospodařovala EC Financial Services (obchodní značka ExpressCash) portfolio čítající zhruba 28,5 tisíc vlastních smluv. Zisk za rok 2016 dosáhl úrovně nad 25 milionů korun. V roce 2016 poskytla společnost o třetinu více úvěrů než v roce předchozím, výnosy zvýšila více než o dvě třetiny. Letošní rok by měl být ještě lepší. Společnost patří do rodiny firem Natland Group.

Licence ČNB je podmínkou pro podnikání a poskytování úvěrů – tato regulace je obsažena v zákoně o spotřebitelském úvěru, který zpřísňuje pravidla poskytování úvěrů. O licenci bylo možno zažádat od 1. 12. 2016. Lhůta pro její získání vyprší na konci května 2018.

Zavřít reklamu ×

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odesláním vyslovujete souhlas s dokumentem Všeobecné podmínky používání webových stránek

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Další z rubriky Tiskové zprávy

Začal Global Money Week 2024

Od pondělí 18. do neděle 24. března 2024 se v České republice koná 12. ročník celosvětové vzdělávací akce Global Money Week. Česká bankovní asociace letos v jeho rámci opět pořádá národní kolo finančně-vědomostní …

Jak zajistit pojištění kola proti krádeži

Plánujete pořízení nového jízdního kola, abyste si již brzy mohli užívat první jarní vyjížďky? Pak byste měli pamatovat na to, že krádeže kol jsou v České republice velice časté. Podle policejních odhadů je ročně …

Predikce ceny bitcoinu v roce 2024: Co říkají experti?

Rok 2023 pro bitcoin znamenal jízdu na horské dráze. Po rekordním růstu v roce 2021 zažila tato nejstarší a nejrozšířenější kryptoměna (BTC) v roce 2022 prudký pokles a klesla pod 20 000 amerických dolarů (USD). V …

Nejčtenější

Kurzovní lístek
Chci nakoupit
Chci nakoupit
Chci prodat
EUR
EUR
USD
GBP
CHF
JPY
DKK
NOK
SEK
CAD
AUD
PLN
HUF
HRK
RUB

O kolik zdražil řízek, guláš nebo smažák. Velké srovnání cen

Analýza
Restauracemi se v úvodu roku prohnala vlna skokového zdražování způsobená zvýšením DPH. Navzdory klesající inflaci jsou březnové ceny v průměru o osm procent vyšší než před rokem. O kolik ale za posledních pět let zdražila běžná jídla, jako je svíčková, řízek nebo guláš? Společnost Dotykačka poskytla Finančním a ekonomickým informacím (FAEI.cz) detailní údaje o růstu cen vybraných pokrmů.