Souhrn událostí uplynulého dne – 05.12.2017

Výrobce zvířecího krmiva Vafo kupuje německou firmu Allco

Výrobce krmiv pro domácí zvířata Vafo Praha kupuje většinový podíl v německé společnosti Allco. Vedle posílení pozice na německém trhu česká firma touto akvizicí zároveň rozšíří své portfolio o krmivo pro okrasné kapry. Kupní cena podílu nebyla zveřejněna. Firma o tom dnes ČTK informovala v tiskové zprávě.

Itálie zažila letos nejsušší rok za více než dvě stě let

Letošní rok se do italské historie zapíše jako nejsušší od roku 1800. Informovala o tom dnes agentura ANSA s odvoláním na národní výzkumnou radu (CNR). Podle této státní organizace pršelo letos asi o třetinu méně než v předchozích čtyřiceti letech.

Jak napéct opravdové Vánoce aneb “3R” cukroví bez palmového oleje

Nastává předvánoční čas. Obchodní řetězce nás přesvědčují, že Vánoce jsou svátky štěstí a pohody jen za předpokladu, že vše nakoupíme ve velkém, v zářivém obalu a samozřejmě za tu nejlepší cenu. Pojďme letošní Vánoce opravdu zpomalit a dát si čas na to přemýšlet, z čeho letos budeme péct, v jakých množstvích a v jaké kvalitě.

Českobudějovičtí biologové objevili nové viry neobvyklých organizmů

Hned tři nové viry objevil tým virologů z Biologického centra (BC) Akademie věd (AV) ČR uvnitř buněk houby Sodiomyces alkalinus. Nejenže se jedná o poměrně neobvyklou kombinaci virů, jde zároveň i o vůbec první viry nalezené ve vláknitých houbách rostoucích v extrémně zásaditém prostředí.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info