EUR 25.165

USD 23.481

REPO sazba ČNB 5.75 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.165

USD 23.481

Text: Petr Zámečník

04. 12. 2017

0 komentářů

Čerpejte z výhod stavebního spoření

 

Na trhu existuje celá řada spořicích produktů, které lze využít ke zhodnocení svých finančních prostředků. Většina Čechů se přiklání k těm, ke kterým mají důvěru a v nichž nacházejí jistotu zhodnocení, a právě proto má největší oblibu stavební spoření. Zkuste stavebko i vy a založte si ho třeba u stavební spořitelny Wüstenrot.

Loading



 


Stavební spoření patří mezi nejčastěji využívané nástroje, jak zhodnotit vkládané prostředky. „Představuje totiž bezpečnou formu s jistým výnosem a státním příspěvkem 2000 Kč při dodržení tzv. vázací lhůty,“ upřesňuje Jiří Klos, manažer vývoje bankovních produktů stavební spořitelny Wüstenrot, a dodává: „Pokud porovnáme současné průměrné zhodnocení spořicích účtů, termínovaných vkladů a stavebního spoření, vyjde nám, že právě tzv. stavebko představuje nejjistější formu, co se spoření týče.“ Uzavřete-li stavební spoření se stavební spořitelnou Wüstenrot, získáte kromě státní podpory i průměrné roční zhodnocení až 3,95 %.

Nejen na rekonstrukci, ale také na vzdělání

V případě, že chcete stavební spoření založit dětem, je vhodné učinit tak již při jejich narození. Vázací doba stavebka je totiž šest let a téměř ideálně se kryje s potřebou rostoucích potomků. Po šesti letech budete mít naspořeno na úpravu dětského pokojíku pro potřeby školáka, po dalších šesti letech pak můžete mít naspořeno na úpravy bydlení pro studenta nebo na jeho studium. „Úvěr ze stavebního spoření na financování studia sice využít nejde, na druhou stranu je možné studium financovat z prostředků naspořených na účtu stavebního spoření. Použití financí na účtu na rozdíl od úvěrů není účelově vázáno,“ upřesňuje Klos.

Vánoční dárek 2017: peníze v obálce, ale i stavební spoření

Podle aktuálního průzkumu Wüstenrotu mohou letos Češi pod stromečkem očekávat s největší pravděpodobností peníze v obálce. Ty přinese Ježíšek každému druhému Čechovi. K Vánocům chce hotovost věnovat 52 % mužů a 44 % žen. Stavební spoření si pak pod stromečkem umí představit 25 % respondentů. „Zájem o stavební spoření je dán dobrým poměrem výnosu a rizika, kdy z tohoto hlediska patří stále k nejvýhodnějším finančním produktům na trhu. V průzkumu to potvrdilo 44 % respondentů,“ uzavírá Klos.
Stavební spoření od Wüstenrotu si můžete jednoduše on-line uzavřít zde.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje

 


Související články

spořit na bydlení

Jak si spořit na bydlení, když už nechcete stavební spoření

Podpora stavebního spoření byla omezena na pouhých tisíc korun státní podpory za rok. A to při úložce 20 000 Kč ročně. Pokud vezmeme v úvahu to, že výkonnost stavebního spoření je velmi nízká a v posledních letech nedokázala ani porazit inflaci, tak je možná čas najít si jiný způsob spoření na bydlení.

Text: Hana Bartušková

Foto: Shutterstock

21. 03. 2024

stavební spoření 2024

Vyplatí se stavební spoření v roce 2024?

V rámci konsolidačního balíčku byla opět snížena podpora stavebního spoření. Přítom ale už v minulých letech víceméně platilo, že šlo o velmi konzervativní formu spoření/investice. Která nedokázala porazit ani inflaci a to ani po započtení státní podpory. Jak je to se stavebním spořením nyní? Vyplatí se a pro koho?

Text: Hana Bartušková

Foto: Shutterstock

05. 02. 2024

Další ročník programu Nová zelená úsporám odstartoval

Státní fond životního prostředí ČR (SFŽP ČR) tento týden po letní pauze spustil příjem žádostí o dotaci do nové etapy populárního programu Nová zelená úsporám (NZÚ). Pro žadatele je připraveno mnoho novinek včetně několika podprogramů, které reagují především na růst životních nákladů v podmínkách ekonomické krize.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

05. 10. 2023


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *