Na letišti přibyly další automaty na jízdenky, všechny už jsou i na karty

Jízdenkové automaty na Letišti Václava Havla. Foto: RopidJízdenkové automaty na Letišti Václava Havla. Foto: Ropid

Cestující na Letišti Václava Havla mají nově k dispozici dalších šest dalších jízdenkových automatů na lístky do pražské MHD, které

Cestující na Letišti Václava Havla mají nově k dispozici dalších šest dalších jízdenkových automatů na lístky do pražské MHD, které umožní platbu kartou. Ropid a Dopravní podnik hlavního města Prahy si od nich slibuje rychlejší odbavení i konec front na nákup lístků u řidiče.

Instalaci dalších šesti automatů oznámil dnes Ropid v tiskové zprávě. Na každém terminálu jsou tři nové, celkem je tak na letišti už 13 jízdenkových automatů. Všechny akceptují bezkontaktní platební karty, část z nich si poradí i s kontaktními platebními kartami, bankovkami a samozřejmě i mincemi. Prakticky tak odpadá nutnost rozměňovat si drobné nebo kupovat jízdenku až u řidiče, což bylo v minulosti příčinou zdržení některých autobusů na odjezdu z letiště.

„Pro Prahu je důležité, aby její návštěvníci používali k cestám po metropoli veřejnou dopravu a byli s jejími službami spokojeni. Nákup jízdenek se nesmí stát bariérou, proto jsme se zaměřili právě na místo prvního kontaktu většiny zahraničních návštěvníků s naším hlavním městem,“ řekl Petr Dolínek, náměstek primátorky a radní pro oblast dopravy.

Podle ředitele Ropidu Petra Tomčíka  jsou nově automaty umístěny i v uzavřeném prostoru příletové haly. „Návštěvníci si tak mohou koupit jízdenku na Pražskou integrovanou dopravu nejen na autobusových zastávkách a v příletových halách, ale také při čekání na své zavazadlo,“ říká ředitel Ropid Petr Tomčík.

Na letišti je nově celkem 13 automatů na jízdenky. Podle statistik Letiště Praha využívá zhruba 20 % cestujících pro cesty z letiště MHD. „Nové jízdenkové automaty zjednoduší nákup jízdenek i celkovou orientaci v systému pražské hromadné dopravy zejména zahraničním cestujícím, kteří na pražském letišti stále tvoří většinu,“ dodal Václav Řehoř, předseda představenstva Letiště Praha.

Všechny nové automaty dále umí vyhledat dopravní spojení včetně doporučení příslušné jízdenky, poskytují podrobné informace o tarifu a zobrazují dopravní schémata. To vše nejen v českém a anglickém jazyce, ale také v němčině a ruštině. Jízdenkové automaty pro platbu bezkontaktními platebními kartami jsou nově instalovány také na čtyřech přestupních uzlech ve Středočeském kraji, konkrétně v Čelákovicích, Milovicích, Řevnicích a Říčanech. Zejména v regionu si cestující pořizují dražší vícepásmové jízdenky a možnost platby kartou je zde proto velkou pomocí.

Tagy dpp letiště václava havla ropid
1 komentář