SLK: Pronájem areálu Ještěd bude nakonec na 10 let

30.11.2017 22:24

Liberecké zastupitelstvo ve čtvrtek 30.11.2017 rozhodlo o vstupu soukromého investora Tatry mountain resorts CR, a.s. (TMR) do lyžařského areálu na Ještěd.

SLK: Pronájem areálu Ještěd bude nakonec na 10 let
Foto: SLK
Popisek: Michal Hron, lídr kandidátky Starostů pro liberecký kraj

K původním návrhům připravovaných smluv Starostové pro Liberecký kraj den před jednáním zastupitelstva připravili několik pozměňovacích návrhů, které byly po intenzivním jednání s TMR přijaty a v zastupitelstvu města schváleny.

Zastupitelé města Liberec se už v březnu letošního roku rozhodli, že podpoří záměr vstupu soukromého investora do sportovního areálu Ještěd.  V červnu 2017 ve veřejné soutěži projevil o areál Ještěd pouze jeden zájemce, a to společnost Tatry mountain resorts CR, a.s. Následně byla ustanovena pracovní skupina, kde  Starosty pro Liberecký kraj zastupoval Dr. Michal Hron.

„Po několikaměsíční intenzivní činnosti pracovní skupiny nad smluvní dokumentací byly její návrhy předloženy k projednání do listopadového zastupitelstva města.  Celá dokumentace obsahovala 10 provázaných smluv a řadu příloh, celkově přes 500 stran“, sdělil Dr. Michal Hron, zastupitel města (SLK).

Zastupitelé za SLK si po pečlivém prostudování všech dolumentů vyžádali na čtvrtek 30.11.2017 ve 13 hod setkání se zástupci TMR ve věci dalšího vyjednávání o úpravě parametrů a obsahu části smluvní dokumentace, tak aby byla posílena pozice města při budoucím plnění smluv.

Zásadní změnou, kterou Starostové prosadili, bylo zkrácení doby pronájmu areálu z původních 25 let na 10 let s možným prodloužením o dalších 10 let.  „Zkrácení doby pronájmu je podle Starostů nepřímou garancí investic TMR do areálu Ještěd. Pokud by se totiž plánované investice z jakéhokoliv důvodu nerealizovaly, má město nástroj smlouvu po deseti letech neprodloužit“, konstatoval po jednání zastupitelstva Jaroslav Zámečník, předseda zastupitelů za Starosty.

Dále Starostové prosadili, že TMR umožní kontrolu své činnosti tím, že jeden z členů správní rady společnosti bude vždy zástupcem města Liberec. Tím se podle Starostů docílí velmi podrobná kontrola společnosti a zejména nutná spolupráce TMR a města při dalším rozvoji areálu Ještěd. Rovněž Starostové prosadili několik dalších doplnění smluv převzatých zejména ze zkušeností a fungování TMR v areálu Špindlerův Mlýn. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…