„S panem Těšínským jsem dnes odpoledne hovořil, celou situaci mi vysvětlil a ubezpečil mě, že v kategorii Zpěvák jsem zvítězil bez pochyby,“ uvedl ve středu večer Gott ve svém prohlášení pro Blesk.

„Jeho vysvětlení je pro mě naprosto dostačující a uklidňující, proto nemám jediný důvod přemýšlet nad vrácením ocenění, které jsem díky hlasům mých příznivců získal. Jsem rád, že pan Těšínský vše uvedl veřejně na pravou míru,“ doplnil Karel prostřednictvím své tiskové mluvčí Anety Stolzové. Ten již předem avizoval, že chce nejprve vše osobně probrat právě s ředitelem agentury Musica Bohemica Jaroslavem Těšínským.

Ostatně k odevzdání ocenění nemá vlastně ani žádný důvod, jelikož si své prvenství letos znovu obhájil, což dokázaly i výsledky hlasování před úpravou pořadatelské agentury. Podle nich obdržel 40 529 bodů, na což nestačilo ani 31 086 hlasů Tomáše Ortela, které nakonec Těšínský neuznal kvůli údajnému porušení fair play ze strany fanoušků, kteří na sociálních sítích ostatní nabádali k tomu, jakým způsobem mají hlasovat a ovlivnit tak výsledky ve prospěch Ortela.

VIDEO: Šéf Českého slavíka Těšínský: Vše o manipulaci s hlasy v anketě! Proč a komu je bral?

Video
Video se připravuje ...

Šéf Českého slavíka Těšínský: Vše o manipulaci s hlasy v anketě! Proč a komu je bral? Blesk TV

Zpěvákovi i kapele tak byly přičteny jen hlasy z loňska, což mnozí považují za chybu a upozorňují na to, že je pořadatel měl úplně vyřadit. To si ostatně myslí i samotný interpret, kterého se vše týká. „Způsob hlasování do ankety Čeký slavík nebyl podle regulí fair play, to musím přiznat, ale pořadatel nás měl kontaktovat, a upozornit na to, že něco takového zjistil,“ řekl Blesku Ortel, vlastním jménem Tomáš Hnídek.

Ten prý o Stříbrného slavíka, který by mu náležel podle původních výsledků, nestojí. Nevyzvedl si ale ani Bronzového, kterého oficiálně dostal. Přitom Michal David (57), který si v sobotu odnesl stříbro, ocenění ve středu vrátil. „Já tedy přijmu Bronzového slavíka, jelikož kdybych to odmítl, zklamu tím mé fanoušky, kteří mi poslali hlas. Dle pořadatele jednal Ortel proti pravidlům ankety tím, že na svém profilu ovlivnil 50 tisíc adresátů, komu mají a komu nemají posílat hlasy. To je věc pořadatele, ne moje. Já musím respektovat skutečný počet hlasů,“ vysvětloval svůj krok v prohlášení.

Zlatého slavíka v kategorii skupin se ostatně vzdala i rocková kapela Kabát. Ta získala 31 072 hlasů, ovšem Ortel je dle neupravených výsledků porazil s 36 146 hlasy. 

VIDEO: Známe neupravené výsledky Slavíků! Všechno je jinak!

Video
Video se připravuje ...

Známe neupravené výsledky Slavíků! Všechno je jinak! Tereza Kühnelová, Lukáš Červený

VIDEO: Frontman Kabátů Pepa Vojtek: Proč ho nechtěli pustit na Slavíky?!

Video
Video se připravuje ...

Frontman Kabátů Pepa Vojtek: Proč ho nechtěli pustit na Slavíky?! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

KOMPLETNÍ NEUPRAVENÉ VÝSLEDKY SLAVÍKŮ 2017 NAJDETE ZDE!!!

Fotogalerie
96 fotografií