Souhrn událostí uplynulého dne – 27.11.2017

KompostFEST 2017 a vyhlášení soutěže Miss kompost

2. ročník KompostFESTU s vyhlášením 12. ročníku soutěže o nejlepší kompost roku Miss kompost proběhl 4. 11. 2017, tentokrát v multikulturním centru studium Alta v pražských Holešovicích. Událost KompostFEST se snaží ukázat, že třídění organických zbytků a jejich kompostování je stejně důležité jako třídění papíru a plastu.

EK: Produkce cukru v EU po liberalizaci trhu vzroste o 20 pct.

Liberalizace trhu cukru přinese v sezóně 2017/18 růst produkce této suroviny zhruba o 20 procent na 20,1 milionu tun, předpověděla dnes Evropská komise. Nárůst se očekává zejména v předních producentských zemích, jako je Francie, Německo, Británie a Polsko.

Aktivisté na Slovensku bojují proti zbytečnému kácení. Podporují je desetitisíce lidí

Na Slovensku výrazně ubývají lesy, a to včetně porostů v národních parcích. Na problém poukázala iniciativa My jsme les, kterou za několik týdnů podpořily desítky tisíc lidí. Aktivisté požadují úpravu zákona. Chtějí docílit toho, aby z celého území Slovenska bylo pět procent bezzásahových oblastí.

Ve Finsku se začíná prodávat chléb upečený z hmyzu

Finsko bude první zemí světa, kde bude možné zakoupit chléb upečený z hmyzu. Na pulty 11 zdejších pekáren přichází už tento týden, uvedl jejich majitel, jistá potravinářská společnost. Jeden bochník bude obsahovat 70 cvrčků, což jsou asi tři procenta jeho celkové váhy, pšeničnou mouku a semínka, napsala agentura AFP.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info