Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Za chleba a rohlíky 200 tisíc: Hana (69) vyhrála v Účtenkovce

Video se připravuje ...
Autor: Jakub Veinlich - 
24. listopadu 2017
14:47

První výherci Účtenkovky přebrali výherní šeky přímo na ministerstvu. Odměnou jim bylo i posezení s šéfem státní kasy Ivanem Pilným (ANO). Paní Hana (69), která vyhrála 200 tisíc, chce dát část peněz i do psího útulku. V prvním losování získala dokonce dvě ceny. Zájem o slosování účtenek z obchodů je i v listopadu podle ministerstva stejný. Příští losování bude 15. prosince. Chystají se navíc novinky – losování by mohlo být častější. 

„Přijela jsem z Pardubic a ráda, protože jsem vyhrála 200 tisíc korun,“ řekla dojatá paní Hana po převzetí šeku přímo z rukou ministra financí Ivana Pilného. Vyhrála prý s účtenkou, kterou zaregistrovala 2. října po nákupu chleba a rohlíků. „Účtenka byla za nákup za 31 korun,“ doplnila spokojená důchodkyně.

Už teď prý ví, jak s penězi naloží – narodila se ve znamení Vah, takže to bude prý hlavně spravedlivé dělení.

Video  Nákup za 31 korun proměnila v Účtenkovce na výhru 200 tisíc.  - Jakub Veinlich
Video se připravuje ...

„To víte, že to rozdám a ráda. Rodině a na pejsky do útulku. A něco si nechám,“ prozradila, jak bude dělení vypadat.

Před prvním losování zaregistrovala důchodkyně celkem 90 účtenek – sama, techniky se nebojí.

„Na počítači jsem přes deset let, ale jsem raději přes počítač než přes mobil. Mám to jednodušší,“ přidala své zkušenosti paní Hana.

Některé účtenky systém nepřijal

I ona měla ale při registraci pár problémů. Okolo dvaceti účtenek jí totiž nechtěl systém přijmout. „Něco se tam přehodilo, nebo se stává, že čas účtenky v obchodě je jiný, než ten, který odejde na EET a tím se to stane,“ popsala problémy výherkyně.

 A. Babiš si výhrami v #Uctenkovka kupuje voliče. Bohužel jsme mu na ten nákup všichni přispěli. #UdavacskaLoterie #EET #Zrusit!

Do Účtenkovky „zlanařila“ už celou rodinu. A sama v tom chce i dál pokračovat – a to ještě v rychlejším tempu. „Pokračuje celá rodina, ale je pravda, že jsem trochu zpomalila. A teď, když je to takto lákavé, tak asi zrychlím a budu tam dávat všechny účtenky,“ dodala s úsměvem.

A pochlubila se i další výhrou. K šeku na 200 tisíc totiž vyhrála ještě 100 korun. „Takže konec života krásný,“ neskrývala dojetí.

20 tisíc za 215 korun

Mezi 21 025 výherci je také pan Vlastimil z Prahy. I on si přišel pro výhru osobně na ministerstvo financí. Vyhrál šestou výhru – tedy 20 tisíc korun. „Je to moje první výhra a mám z toho radost velikou, včetně toho posezení s panem ministrem,“ řekl pro Blesk.cz šťastný výherce po převzetí šeku.

I jemu pomohla k výhře účtenka z potravin. Na Zličíně v obchodě utratil 215 korun, které mu vynesly 20 tisíc. Jak s výhrou naloží, ještě neví. „Ještě jsem o tom nepřemýšlel,“ prozradil Vlastimil, který prý žije sám.

V listopadu zatím stejný zájem jako v říjnu

15. listopadu losovala společnost Sazka prostřednictvím certifikovaného generátoru náhodných čísel, takzvaného RNG modulu, z 11,1 milionu účtenek, kterých obchodníci vydali během října 376 milionů. Do hry se zapojilo zhruba 478 tisíc hráčů.

A podobný trend je podle údajů ministerstva financí zatím i během listopadu. Počet aktivních soutěžící mírně narostl. 526 041 lidí zaregistrovalo k dalšímu slosování, které bude 15. prosince, k dnešnímu dni 10 506 332 účtenek. Ministr financí je zatím s průběhem hry spokojený. I přesto už teď chystá změny, které by mohly začít platit už od nového roku.

Losování každý týden?

Jednou ze změn má být zjednodušení systému registrace jednotlivých účtenek a to i pomocí takzvaných QR kódů, kdy by stačilo účtenku jen sejmout čtečkou v mobilu, a druhá a poměrně zásadní změna je častější losování.

„Pokud by ten zájem klesal, tak přejdeme k tomu, abychom ty lidi víc motivovali a dělali to losování častěji, než je dosud. Slovensko přešlo na týdenní losování, takže možná na to po nějaké zkušenosti přejdeme také,“ řekl dnes Blesk.cz ministr Pilný a prozradil i to, jak hráčům zjednodušit proces zapojení do hry.

„Uvažujeme také o způsobu úpravy účtenky – protože zejména na tom mobilním telefonu to vyklepávání celé řady čísel je trochu komplikované,“ dodal Pilný.

Učí se od nás Ukrajinci

O českou verzi Elektronické evidence tržeb (EET) se byli přímo na ministerstvu zajímat zástupci Ukrajiny. I tam podle Pilného totiž o tomto systému uvažují, aby zajistili vyšší výběr daní. „Ten výběr daní daleko předčil vývoj ekonomiky, takže daň z přidané hodnoty je mnohem vyšší, samozřejmě ještě příští rok očekáváme nárůst daně od fyzických a právnických osob, která se ještě nemohla projevit, protože ta přiznání ještě nebyla podávána. Ale ty výsledky jsou velmi uspokojující,“ uzavřel ministr, který se pomalu se svým úřadem loučí a připravuje změny v EET i Účtenkovce pro svého nástupce, kterého by měl prezident Miloš Zeman jmenovat 15. prosince, právě v den losování dalších výherců Účtenkovky. 

O jaké auto se bude těsně před Vánocemi hrát, zatím není jasné. Ministerstvo totiž musí na každé losování vypsat novou soutěž.

Vše o Účtenkové loterii k EET čtěte zde >>>

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

bullshit ( 24. listopadu 2017 21:40 )

Zloděj ( neříkám vrah ) je celebritou, stbák předsedou vlády, sebestředný mstivý stařec prezidentem, lobbista je tak nemocen, že nemůže do basy atd. Máme být na co pyšní, jen co je pravda.

snehulak ( 24. listopadu 2017 20:06 )

Já sice nevyhrál, ale přeji jí to. Měla jednou víc účtenek než my. A ty nezařazené bych neomlouval a nepodceňoval. I já jich měl sedm. Není to chyba systému, ale myslím, že podvodníci stále fungují. Podle mne stačí odpojit na pár minut pokladnu od počítače a nacvakat několik účtenek na jediný kód. Všechny nezařazené jsem znovu zkusil uložit pod druhým kódem (BKP FIK), ale stejně je systém nevzal.

anna1234 ( 24. listopadu 2017 17:40 )

.. omyl, ty mě vůbec nerozčiluješ já se chodím na bulvár zasmát nebo se tu občas divím ale určitě nerozčiluji

anna1234 ( 24. listopadu 2017 17:06 )

.. víš, že jsem tě na ten invalidní, díky tvým myšlenkovým pochodům, tak nějak tipovala??

misha46 ( 24. listopadu 2017 17:04 )

Udženija - ne každý krade jako modrá straka. Táhni za Havlem do pekla

Zobrazit celou diskusi