Veterináři našli v Praze nelegální sklad s tunami masa a ryb z Koreje, Vietnamu a Rakouska

Veterináři odhalili v Praze 6 nelegální sklad se zmrazenými rybami z Vietnamu, rybími konzervami z Koreje a zmrazeným hovězím masem z Rakouska. Bylo v něm 2,6 tuny živočišných produktů. Maso z něj putovalo do restaurací v Praze a okolí. Inspektoři prodej zakázali, maso odeslali zpět dodavateli do Rakouska, přičemž provozovateli hrozí milionová pokuta. Informoval o tom zástupce tiskového mluvčího Státní veterinární správy Petr Majer.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veterináři zjistili, že jde o neregistrovanou přepravu masa neznámého původu, navíc v nevyhovujících podmínkách.

Veterináři zjistili, že jde o neregistrovanou přepravu masa neznámého původu, navíc v nevyhovujících podmínkách. | Foto: Fotobanka Pixabay | Zdroj: Pixabay

„Živočišné produkty z neschváleného zařízení představují potenciální riziko pro jejich spotřebitele. Při provozování neschváleného skladu není zaručeno dodržování platné legislativy, zejména skladovacích podmínek, dodržování správné hygienické praxe a systémů založených na analýze nebezpečí či plnění požadavků na personál z hlediska odbornosti a zdravotního stavu," vysvětlili veterináři.

V poslední době jde o několikátý nepovolený sklad v Praze, který veterináři nalezli. Například v červnu informovali o skladu v těsné blízkosti tržnice SAPA v Libuši, kde našli 2,3 tuny drůbežího masa, kachen a krevet.

V areálu SAPA pak našli sklad hovězího, vepřového a drůbežího masa a ryb neznámého původu o hmotnosti 60 kilogramů také letos v květnu.

SVS dohlíží na více než 5000 podniků, které zpracovávají produkty živočišného původu nebo s nimi manipulují. Loni celkem uložila pokuty za rekordních 28,5 milionu korun.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme