ČD Cargo přejmenovává zahraniční dcery, zmizí Koleje Czeskie

Vectron ČD Cargo, foto: SiemensVectron ČD Cargo, foto: Siemens

Nákladní železniční společnost ČD Cargo se rozhodla pro zásadní změnu identity v zahraničí. Názvy dceřiných společností v okolních státech se

Nákladní železniční společnost ČD Cargo se rozhodla pro zásadní změnu identity v zahraničí. Názvy dceřiných společností v okolních státech se sjednotí pod značkou ČD Cargo a anglickým výrazem pro danou zemi.

Změna už proběhla v Německu a na Slovensku. CD Generalvertretung se sídlem ve Frankfurtu nad Mohanem se nově jmenuje CD Cargo Germany, obdobně se společnost Generálne zastúpenie ČD Cargo v Bratislavě přeměnila na CD Cargo Slovakia.

„Přejmenováním chceme zdůraznit jednotnost obchodní strategie ČD Cargo a také posílit povědomí o společnosti a jejích cílech v zahraničí,“ uvedl ředitel obchodu ČD Cargo Michal Roh. V procesu je podle něj přejmenování i dalších dvou firem ze skupiny. Polská dcera Koleje Czeskie ponese vbrzku název CD Cargo Poland a rakouské CD Generalvertretung Wien se změní na CD Cargo Austria.

Provozní model se ale v každé zemi liší. Držitelem licence v Rakousku je od letoška mateřská společnost ČD Cargo, v Polsku drží licenci dceřiná společnost Koleje Czeskie, do Německa a na Slovensko jezdí vlaky ČD Carga ve spolupráci s jinými dopravci, kteří mají tamní licenci. Především díky rostoucím výkonům v zahraničí zastavila společnost letos v pololetí dlouhodobý pokles tržeb, meziroční nárůst od ledna do června činil jedno procento.

Tagy ČD Cargo Německo Polsko Rakousko slovensko
Žádné komentáře