EUR 25.265

USD 23.672

REPO sazba ČNB 5.75 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.265

USD 23.672

Text: Jan Lukeš

20. 11. 2017

0 komentářů

Ve Velké Chuchli se chystá změna století. Závodiště brzy změní majitele

 

O budoucnost nejvýznamnějšího českého dostihového závodiště se v brzké době poperou investiční dravci. Mezitím co budovy patří soukromým vlastníkům, tak pozemky na kterých stojí budovy chuchelského závodiště, včetně samotné dráhy, zůstala státní.

Loading



 

Nyní se do klíčového jednání zapojil i řetí nejbohatší Čech Radovan Vítek, developer a ostřílený dravec, který není zvyklý prohrávat. To ale nenahrává řediteli závodiště Petru Drahošovi, který na rozhodnutí státu o odprodeji čekal 15 let.

Se svým záměrem o budoucnost dostihového závodiště přišli i Radovan Vítek a jeho žena Marie. „Záměrem Marie Vítkové je vybudovat velký a moderní areál zaměřený na koňské sporty, a to v širším slova smyslu. Měl by se plně vyrovnat podobným areálům ve světě. Při realizaci se paní Vítková chce zaměřit nejen na rovinové dostihy, ale i na parkurové skákání. To pochopitelně vyžaduje modernizaci dráhy a vybudování nového parkurového kolbiště, ale též zcela zásadní modernizaci silně zchátralého zázemí pro koně, jejich vlastníky a diváky,“ uvádí právní zástupce Marie Vítkové Tomáš Rybář.
Zdroj : iHNed.cz

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje


Související články

Analýza: Budou v Praze nájmy opět srovnatelné se splátkami hypoték?

Doba, kdy bude v Praze opět srovnatelné splácet vlastní byt a bydlet v nájmu, se pravděpodobně rychle blíží. V následujících dvou letech by se ceny nových bytů měly zvyšovat o 5 % ročně, postupně klest sazby hypoték ke 3 % a růst nájemné v průměrně o 10 % za rok. Vyplývá to z aktuální analýzy Central Group.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

16. 04. 2024

Družstevní bydlení je stále cenově dostupnější alternativa

Pořízení staršího družstevního bytu je v průměru o 15 procent levnější než koupě bytu v osobním vlastnictví. Zatímco průměrná prodejní cena bytu v Česku v osobním vlastnictví na začátku letošního roku dosahovala 70 tisíc korun za metr čtvereční, průměrná cena za metr čtvereční družstevního bytu byla na hranici 47 tisíc korun za metr čtvereční. Vyplývá to z analýzy společnosti RE/MAX.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

09. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *