Gudas si za faul nezahraje deset zápasů a zaplatí pokutu ve výši devíti milionu korun

Hokejový obránce Radko Gudas z Philadelphie dostal za seknutí soupeře ve čtvrtečním utkání proti Winnipegu od disciplinární komise NHL distanc na deset zápasů. Na základě své mzdy přijde sedmadvacetiletý Čech o 408 536 dolarů (zhruba 8,9 milionu korun).

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radko Gudas je v NHL známý tvrdostí v osobních soubojích

Radko Gudas je v NHL známý tvrdostí v osobních soubojích | Zdroj: ČTK

Gudas v první třetině zápasu proti Jets sekl hokejkou do krku ležícího útočníka Winnipegu Mathieua Perraulta. Účastník letošního mistrovství světa byl nejprve vyloučen na dvě minuty, po zhlédnutí záznamu rozhodčí jeho trest změnili na pět minut a do konce zápasu. Perreault nebyl zraněn a vstřelil první gól Winnipegu, který Philadelphii zdolal 3:2 po nájezdech.

Vegas s Noskem v sestavě porazilo Los Angeles, v dalších zápasech se Češi neobjevili

Číst článek

Gudasovi u disciplinární komise uškodilo, že je opakovaným provinilcem. Účastník olympijských her v Soči známý svou tvrdou hrou dostal například před dvěma lety distanc na tři zápasy za zákrok na hlavu Miky Zibanejada, minulou sezonu zase zahájil až po stopce na šest duelů, kterou si vysloužil za naražení na hrazení Austina Czarnika v přípravném utkání.

V novodobé historii NHL dostal největší trest za hokejový exces bývalý hráč San Jose Raffi Torres, který si za faul na Švéda Jakob Silfverberga i kvůli opakovaným prohřeškům nezahrál 41 zápasů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme