Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Plzeň Design Week vkročí tentokrát i do centra západočeské metropole

Design

  6:13
Třetí listopadový týden bude v západočeské metropoli ve znamení designu. Plzeň Design Week 2017 veřejnosti představí veřejnosti kvalitní produkty pocházející z dílen českých autorů i příhraničního Bavorska.

Třetí listopadový týden bude v západočeské metropoli ve znamení designu. Plzeň Design Week 2017 veřejnosti představí veřejnosti kvalitní produkty pocházející z dílen českých autorů i příhraničního Bavorska. foto: Plzeň Design Week

Na hlavní přehlídce se představí přes 50 značek a vystavovatelů - od modních doplňků, přes oděvní či interiérové značky až po konceptuální instalace. Příležitost dostanou především autoři originální módy, šperků, porcelánu, nábytku, svítidel, bytových doplňků, hraček a nejrůznějších designových předmětů. Program doplní workshopy, interaktivní expozice a večerní vystoupení DJs. O občerstvení návštěvníků se postarají stánky s vybranými lahůdkami či čerstvě praženou kávou.

„Cílem přehlídky je představit současné autory v takovém světle, aby jejich tvorba byla pochopitelná, dostupná a zábavná pro návštěvníky, ale i náhodné kolemjdoucí,“ říká Ondřej Kašpárek z DEPO2015, které Plzeň Design Week pořádá spolu s Original Design Shop. „Reagujeme na potřebu rozšiřovat povědomí o designu jako takovém, pokoušet hranice vnímaní místních obyvatel, ale i přespolních návštěvníků. Snažíme se předložit jednu z mnoha cest jak design vnímat, porozumět mu a nacházet v něm zalíbení,“ doplňuje kurátorka Alice Stehlíková.

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...