Mall má v Maďarsku problém, zásah zdejšího finančního úřadu

Problémy Mall Group v Maďarsku

Mall má v Maďarsku problém, zásah zdejšího finančního úřaduNOVÉ
ilustrační foto Foto:

Foto: Shutterstock

1
Svět
Echo24
Sdílet:

Maďarský internetový obchod mall.hu přerušil odesílání zboží svým zákazníkům. Důvodem je zásah finančního úřadu, který obchod patřící do skupiny Mall Group v úterý začal prošetřovat společně s dalšími subjekty. Informuje server 444.hu.

Maďarské zákazníky čekalo na stránkách mall.hu nemilé překvapení, informace oznamující nefunkčnost některých služeb: „Musíme vás informovat, že naše odběrová místa a služby zákazníkům nejsou v současné době z technických důvodů k dispozici.“

Maďarský finanční úřad provedl velkou celostátní akci k prošetření odvodu daňového plnění u desítek subjektů. Podvody by podle úřadu měly dosahovat částky 4,5 miliard maďarských forintů, přibližně 370 milionů korun.

Mluvčí mall.cz Jan Řezáč serveru Echo24 potvrdil zásah finančního úřadu v Maďarsku: „V průběhu včerejšího dne začal maďarský finanční úřad prošetřovat odvod daňového plnění desítek subjektů, v rámci něhož si vyžádal součinnost i s Mall.hu. Jedním z podezřelých je jeden z obchodních zástupců, který byl u maďarské pobočky zaměstnaný. Tým naší maďarské pobočky je v rámci tohoto vyšetřování plně k dispozici a všem složkám dává maximální podporu. Je v našem vlastním zájmu, aby se celá situace vyjasnila co nejdříve. Vzhledem k aktuálnímu probíhajícímu vyšetřování však bohužel nemůžeme poskytovat detailnější informace.“

V Týdeníku Echo a na EchoPrime se dozvíte více, získáte je zde.

„Z důvodu podpory vyšetřování během včerejška také došlo k částečnému omezení provozu Mall.hu. Tým maďarského Mallu také intenzivně pracuje na kontaktování zákazníků ohledně možného zpoždění doručování zakoupeného zboží. To se však týká pouze části objednávek a celý tým dělá vše pro to, aby toto omezení zákazníci v Maďarsku nijak nepocítili. Na další e-shopy v ostatních zemích tato situace nemá žádný vliv,“ dodal Jan Řezáč v oficiálním vyjádření.

Maďarský internetový obchod mall.hu patří do skupiny e-shopů Mall Group, v níž získala začátkem listopadu 40 procentní podíl skupina PPF. Dalších 40 procent ovládli podnikatelé Daniel Křetínský s Patrikem Tkáčem. Zbylých 20 procent vlastní investiční skupina Rockaway Capital podnikatele Jakuba Havrlanta.

Čtěte také: Zisk Kellnerovy PPF roste. Za pololetí stoupl o 18 % na 7,5 miliardy

Sdílet:

Hlavní zprávy

×

Podobné články