50 000 dětí umře do konce letošního roku hladem a na nemoce

16. 11. 2017

čas čtení 2 minuty



7 milionů lidí je na hranici hladomoru. Zuří nejhorší epidemie cholery v historii. Jemen:
 



Děti ve Jemenu hladovějí. Nadhiře je teprve 18 měsíců. Trpí vážnou akutní podvýživou. Její rodina si nemůže dovolit koupit léky pro její léčbu. Našetřili si příjem za tři dny, aby ji mohli přivézt do této nemocnice v Hajja.

Každý den umírá 130 dětí na nemoci a podvýživu. Blokáda Jemenu, kterou provádí Saúdská Arábie, brání dodávkám humanitární pomoci. OSN varuje, že další děti budou umírat.

Geert Cappelaere, regionální ředitel UNICEF: "Za poslední tři dny neměla možnost organizace UNICEF vyslat jedinou dodávku životy zachraňujících dodávek. Za poslední tři dny nemáme možnost poslat jediného zaměstnance, který by poskytoval pomoc a podporu, jíž je tolik zapotřebí. Dnes potřebujeme říci světu, že Jemen má očkovací látky už jen na tři týdny. Je nutno blokádu zrušit. V zájmu životů chlapců a holčiček v Jemenu.
 
Vzbouřenečtí bojovníci z kmene Houthi jsou také obviňováni, že blokují humanitární pomoc a přístup do oblastí, o něž se bojuje. Blokáda vedla k astronomickým cenám potravin a pohonných hmot.

Ismail Ali: "Šel jsem na trh koupit pro rodinu nezbytné potraviny a ceny byly vysoké. Šel jsem do jiného obchodu a tam mi řekli, že nemají nic. V třetím obchodě jsem zjistil, že ceny jsou vysoké, ale s penězi, které jsem měl, jsem koupil jídlo pro dům a vrátil se domů.

Ghaleb Al Barty: Čekám dva dny na naplnění plynové bomby. Není nafta, není plyn a všechno je drahé. Nakonec budeme muset doma spáchat sebevraždu.


0
Vytisknout
7453

Diskuse

Obsah vydání | 21. 11. 2017