České dráhy polepily poprvé lokomotivu reklamou na hokejový klub

Kometa, vizuál lokomotivy. Autor: České dráhyKometa, vizuál lokomotivy. Autor: České dráhy

Jedna z dvaceti lokomotiv řady 380 od Škody Transportation bude v příštích dvanácti měsících pojízdnou reklamou na hokejový klub Kometa

Jedna z dvaceti lokomotiv řady 380 od Škody Transportation bude v příštích dvanácti měsících pojízdnou reklamou na hokejový klub Kometa Brno.

Lokomotiva už začala jezdit v běžném provozu, i když klub si ji objednal hlavně kvůli speciálnímu vlaku na zápas se Spartou těsně před Vánoci. „Lokomotiva má táhnout dne 22. prosince 2017 zvláštní vlak s fanoušky Komety pod názvem Kometa expres v trase Brno hlavní nádraží – Praha Libeň,“ potvrdil mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Podle něj ponese lokomotiva reklamní polep zhruba jeden rok. Cenu neuvedl, podle zdrojů Zdopravy.cz jde řádově o statisíc korun. „V provozu bude na svých plánovaných výkonech, tedy hlavně na lince Metropolitan Praha – Brno – Budapešť, ale také na dalších linkách, například Bohumín – Vídeň nebo Jižní expres Praha – České Budějovice – Linec,“ dodal Šťáhlavský.

Kometa, vizuál lokomotivy. Autor: České dráhy

Kometa, vizuál lokomotivy.
Autor: České dráhy

Kometa svůj vlak pojímá i jako nátlakovou akci na brněnské zastupitele, aby postavili ve městě novou multifunkční arénu. „Smutný podtext tohoto jinak nádherného projektu zní – proč máme brněnské děti vozit do multifunkční arény v Praze, když bychom ji mohli mít tady? Je jasné, že Brno takovou halu potřebuje,“ říká majitel Komety Brno Libor Zábranský na webových stránkách klubu.

Se stavbou nových hal pro hokejový klub mají zkušenosti jiná města. Například Liberec se díky své aréně stal nejzadluženějším městem v zemi.

Kometa Brno je zajímavým klubem i z pohledu dopravy. Mezi hlavní sponzory patří například největší firma na billboardy, společnost BigMedia, jejíž dceřiné firmy vytrvale ignorují novelu zákona o pozemních komunikacích a namísto odstranění billboardů na ně vylepili státní vlajky. Mezi hlavními partnery je i společnost Jerex, která proslula výměnou kilometrovníku na dálnici D1 za téměř 80 tisíc korun.