Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Omilostněný vrah Kajínek: Žije z nakradených peněz? Zlato roztavil, vzácné šperky uchránil

Autor: Tomáš Koníček, Alexandra Vetkovská - 
14. listopadu 2017
18:12

Vyšel z kriminálu, koupil si nový mercedes za dva miliony, televizi za 150 tisíc. „Určitě nemám finanční nouzi,“ říká omilostněný Jiří Kajínek (56), který seděl čtvrtstoletí v kriminále. Jsou to peníze z krádeží v 80. letech?

Kudy Kajínek chodí, tudy vypráví: „Byl jsem zloděj, ale rozhodně ne vrah!“ Že však nebyl jen nějaký malý zlodějíček, popsal v dokumentu »Já, Kajínek« producenta Petra Jákla (44). Kajínek detailně popsal, jak kradl. Přiznal i to, že se na hodně krádeží nepřišlo. Naznačil, že by mohl žít z nakradených peněz a nikdo na něj nemůže. To potvrdil Blesku i renomovaný právník Jan Černý. „On se může přiznávat, k čemu chce. Aby to mohla policie řešit, musela by mu konkrétní trestné činy dokázat, protože samotné přiznání nestačí,“ vysvětlil.

Je to promlčené

Případnému potrestání Kajínka za staré zločiny brání i další překážka. „I kdyby nějaké šetření začalo, musel by být případ z takzvané úřední povinnosti odložen. Případy jsou totiž po tolika letech promlčené,“ tvrdí Černý. Kajínek se zřejmě právě proto v dokumentu nijak neostýchal. „Je pravda, že to, za co jsem byl odsouzen, co přesně policie odhalila, tak je to jen vrchol ledovce. Realita je někde mnohem mnohem větší. Ale tak už to chodí…,“ uzavřel první díl.

Zakopal zlato?

Kajínek prozradil i to, že běžné zlato nechal roztavit a prodal. Těch nejkvalitnějších šperků z první republiky se mu prý ale zželelo a v tavicí peci neskončily. Kam je schoval, neřekl. „O nich nic nevím, to jsem zapomněl,“ rozesmál se a mávl rukou. „Některé věci si neříkají ani manželé. A vy nejste ani moje manželka,“ řekl reportérovi Blesku s úsměvem Kajínek, který nehodlá mluvit ani o tom, na jak dlouho je zajištěný. „Vy víte, že vám to neřeknu. Mám z čeho žít, mám si za co koupit naftu. Navíc všechno, co jsem kdy chtěl, už jsem si koupil,“ dodal tajemně.

VIDEO: Kajínek, nebo Rambo? Podívejte se, jak slavný vězeň vysvětlí svoji minulost a činy!!

Video  Kajínek, nebo Rambo? Podívejte se, jak slavný vězeň vysvětlí svoji minulost a činy!!  - FTV Prima
Video se připravuje ...

obessenalucerne ( 15. listopadu 2017 18:57 )

Ty nám ale soudruh Zeman nepředhazuje jako hrdiny.

Realcross ( 15. listopadu 2017 17:19 )

chtěl bych autorům článku vzkázat jen dvě věci. Raději pište kuchařky a ta druhá píšete bludy polopravdy a překrouceniny a ani není divu protože jako profesionálové používáte informace z druhé a třetí ruky. Nebýt toho že tento portál je živý z reklamních banerů stejně jako jakýkoliv jiný tak jste oba bez práce poněvač by jste si s tím co píšete v opravdovém spravodajství a journalistice neškrtly. Bej já Váš nadřízený a auditor tisku jste oba bez práce do druhého dne. Ale zachovejte klid nejste jediný matlalové v této zemi je vás více než dost

sores ( 15. listopadu 2017 14:23 )

Mnohem horší jsou politici nežli Kajínek!ty si nakradli ve velkém a nakorupčili a to nikomu nevadí. Ráthh, Janoušek a Klaus a hodně dalších jsou zloději na které Kajínek nemá ani omylem a to nikomu nevadí. Prostě prostoduchá česká rasa.

levicove-smegma ( 15. listopadu 2017 13:42 )

Zeman-Kajínek-Babiš, to jsou pro nás, obyčejné kriminálníky, vzory a proto zločinci volí Zemana! Kdo nejde s námi, jde proti nám! Čest práci!

obessenalucerne ( 15. listopadu 2017 12:50 )

Vrah Kajínek, soudruh Zeman a defraudant soudruh estébák Babiš - to je ta naše elita národa. Tfuj.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání