Nejžádanější novostavbou je letos byt 2+kk

Nejžádanější novostavbou je letos byt 2+kk

8.11.2017 - Nejžádanějším bytem letošního roku je dvoupokojový 2+kk, pokud jde o lokalitu, tak výrazně vede Praha 9. Průměrná plocha bytů prodaných v prvním pololetí letošního roku je 67 metrů čtverečních. Zájemce o nový byt v Praze průměrně zaplatil 5,37 milionu korun, což odpovídá ceně 74 511 korun za metr čtvereční. Vyplývá to z podrobných statistik společnosti Ekospol.

"Největší zájem je stále o dvoupokojové byty 2+kk, kterých se za prvních šest měsíců letošního roku prodalo v hlavním městě 1051. Druhou nejžádanější dispozicí byly byty 3+kk (879 prodaných). Pokud jde o lokalitu, tak nejvyhledávanější zůstává Praha 9, do které náleží 894 nových bytů prodaných v prvním pololetí. Následuje Praha 10 (527 prodaných bytů) a Praha 5 (459 prodaných bytů)," přibližuje cenové statistiky hlavní analytik Ekospolu Matyáš Hančl a doplňuje, že průměrný prodaný byt měl také balkon či terasu.

"Dvoupokojový byt 2+kk je ideální jednak pro mladé rodiny a páry, ale hodí se i k pronájmu. Byty s touto dispozicí proto kupuje široké spektrum lidí, od domácností pro vlastní po investory. Právě proto se dvoupokojové byty dlouhodobě drží na čele žebříčku prodejů," zdůrazňuje Evžen Korec, generální ředitel společnosti Ekospol.

Lucie Mazáčová

odebírat zprávy