Národní potravinová sbírka má písmenkovou kampaň

pátek, 3. listopadu 2017, 15:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

Byznys pro společnost připravila na podporu Národní potravinové sbírky „písmenkovou“ komunikační kampaň.

Nezisková organizace Byznys pro společnost připravila na podporu Národní potravinové sbírky, kterou organizuje, „písmenkovou“ komunikační kampaň. Jejím cílem je informovat o sbírce a zapojit do ní co nejširší veřejnost.

Hlavní inspirací pro kreativní ztvárnění, pod kterým je podepsáno studio Družina, se staly domácí zavařovačky, které evokují poslání sbírky – sbírku trvanlivých potravin. Z nádob, byly vytvořeny písmena, naplněná nejrůznějšími potravinami různé struktury, barev i skupenství. „Písmo je pro nás nositelem obsahu, i jednotlivý́ znak jím může být naplněn až po okraj. V našem zpracování jsou znaky písma jako prázdné nádoby, připravené přijmout do sebe doslova jakýkoliv obsah. Dohromady pak vytvářejí text hlavního sdělení – Národní potravinová sbírka,“ říká Jan Žaloudek, art director studia Družina.

Kampaň bude k vidění v tisku, outdooru a také v online prostředí. Podpořena bude komunikací na internetových stránkách www.potravinypomahaji.cz, na facebookovém a instagramovém profilu akce, PR aktivitami a zapojením blogerů. Rovněž poběží i v místě prodeje a na vlastních komunikačních kanálech zapojených řetězců, mezi něž patří Tesco, Globus, Penny Market, Kaufland, Albert, Lidl, Billa, Makro, dm drogerie markt a Rossmann.

„Věříme, že letos překonáme rekordní výnos sbírky z loňského roku, kdy se vybralo 312 tun zboží, z toho 4,6 tun drogistického zboží,“ říká Milan Kříž, ředitel komunikace platformy Byznys pro společnost. Vybrané zboží bude věnováno například matkám samoživitelkám, lidem v azylových domech, seniorům a dalším potřebným. Záštitu nad sbírkou převzal ministr zemědělství Marian Jurečka.

-stk-