ČT začala natáčet třetí řadu seriálu Labyrint

středa, 1. listopadu 2017, 13:40 TV MediaGuru

Česká televize chystá do vyslání třetí řadu seriálu Labyrint, natáčení skončí v únoru 2018.

Jiří Langmajer v seriálu Labyrint, foto: Česká televize

Jiří Langmajer v seriálu Labyrint, foto: Česká televize

Česká televize začala natáčet třetí řadu kriminálního seriálu Labyrint. Režie nových sedmi dílů podle scénáře Petra Hudského Davida Ziegelbauera se opět ujal Jiří Strach. V hlavní roli se znovu objeví Jiří Langmajer. Ve třetí sérii si dále zahrají Petr Stach, Denisa Nesvačilová, Lenka Vlasáková, David Švehlík, Miroslav Donutil či Pavel Řezníček. Nová řada seriálu vzniká, stejně jako předchozí dvě, v brněnském televizním studiu.

Hlavním motivem nové série bude vyšetřování několika vražd, které spojuje jeden náboženský motiv. „První série byla ve znamení velké dávky tajemna, druhá byla naopak realisticky konstruktivní. Třetí bude kombinací toho nejlepšího z předchozích dvou,“ uvedla kreativní producentka Jiřina Budíková, v jejíž tvůrčí producentské skupině Labyrint vzniká.

Zahájení natáčení třetí řady seriálu Labyrint, foto: Česká televize

Zahájení natáčení třetí řady seriálu Labyrint, foto: Česká televize

Natáčecí plán zahrnuje desítky lokalit nejen Jihomoravského kraje. Momentálně štáb natáčí v areálu tišnovské nemocnice. „Mimořádnou pozornost jsme věnovali výběru natáčecích lokalit a několikrát vyjedeme i mimo jižní Moravu,“ doplňuje vedoucí projektu a spoluautor scénáře David Ziegelbauer. „Chystáme se třeba do lesů v okolí Lipnice nad Sázavou nebo do kostela v Rychnově nad Kněžnou.“

Natáčení skončí v únoru. V dalších rolích se představí například Jitka Čvančarová, Bára Srncová, Marek Taclík, Veronika Freimanová nebo Marek Pospíchal.

Jednotlivé díly první a druhé řady seriálu sledoval vždy zhruba milion diváků u obrazovek a dalších minimálně 400 tisíc v iVysílání České televize.

-mav-