Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Z vězení rovnou pro neprůstřelnou vestu! Co Ďurička čeká na svobodě?

Autor: ljš, ČTK - 
31. října 2017
05:20

Devět let seděl, teď je volný! Kontroverzní podnikatel Bohumír Ďuričko (64), který na křtu knihy Jiřího Paroubka zavraždil Václava Kočku mladšího, byl v pondělí z rozhodnutí karvinského soudu podmínečně propuštěn na svobodu. Jeho první kroky vedly k advokátovi, kde si vyzvedl neprůstřelnou vestu. Pak se vydal za rodinou.

Ďuričko opustil brány věznice dvě hodiny po vynesení rozsudku. Čekal na něj jeho advokát, u kterého si vyzvedl svůj archiv i neprůstřelnou vestu. Novinářům ale bývalý hoteliér řekl, že se msty nebojí.

Od svého právního zástupce už zamířil do Prahy za rodinou. „Těším se, až políbím děti, vnučku, ženu a dám si vanu. Devět let jsem vanu neviděl,“ řekl. V dalších dnech si pak chce dát do pořádku své záležitosti, vyzvednout doklady a založit účet. V hoteliérství už podnikat nechce. Věnovat se bude výrobě hraček. Na jednu získal, když byl ve vězení, patent. Jde prý o výukovou stavebnici. Také prý chce vydat svou v pořadí třetí knihu, jejíž rukopis si z věznice odnesl.

Při pobytu na svobodě bude ale také muset dodržovat poměrně přísné podmínky. Nesmí pít alkohol ani vlastnit zbraň. Nesmí ani kontaktovat rodinu zavražděného Kočky a přibližovat se k nim ani k jejich obydlí na vzdálenost menší než 100 metrů. V prvním roce na svobodě musí také noci v době od 22:00 do 06:00 trávit doma.

Po dobu jednoho roku nesmí Ďuričko také opustit Českou republiku. Hned poté ale hodlá vycestovat a možná natrvalo. „Odstěhuju se někam do tepla,“ řekl. Pro televizi Nova pak upřesnil, že jeho snem je bydlet na Sicílii. „Postavit dům s výhledem na moře. Vlastníma rukama. Když se mi to nepodaří, tak tam přistavím maringotku,“ usmíval se. 

Vražda se stala v roce 2008 v pražské restauraci po křtu a autogramiádě knihy tehdejšího předsedy ČSSD Jiřího Paroubka. Ďuričko a Václav Kočka mladší se dostali do roztržky, při které Kočka hoteliéra nejméně jednou udeřil do obličeje. Ďuričko pak vytáhl od pasu zbraň a na svého protivníka třikrát vystřelil z bezprostřední vzdálenosti. Každý z výstřelů byl smrtelný. Vrah za to dostal 12,5 roku vězení, propuštěn byl po uplynutí dvou třetin trestu.

Video  Kočka v šoku z propuštění Ďurička: Zavraždil mi syna jako gestapák!  - Karel Janeček
Video se připravuje ...

 

Gentleman3 ( 31. října 2017 17:28 )

Panove, Vase nazory jsou ponekud divne.Takovym zpusobem se tesi spory v Americe, ale revolver proti pesti, to by neobstalo

spirito2302 ( 31. října 2017 13:56 )

Teď mu pomůže i Sexymozek.

spirito2302 ( 31. října 2017 13:48 )

Moje řeč.

Gentleman3 ( 31. října 2017 12:47 )

Ono vzit do ruky pistoli a nekoho strelit po facce je dost silne...

janinax ( 31. října 2017 11:09 )

Do týdne bude mrtvý,Kočkova rodina či přátele to jen tak nenechají.Nepřůstřelná vesta mu bude k hounu Teprve teď bude pykat zato co udělal.Být jeho šupem se vrátím do basy,tam byl v bezpečí hošánek

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání