Hornbach boří ve spotu předsudky o ženách

pondělí, 30. října 2017, 14:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

V novém spotu Hornbach s kladivem v ruce ničí předsudky o ženách.

Společnost Hornbach se ve své nové kampani vypořádává se stereotypy a klišé, které se týkají žen. Se sloganem „Nikdy jsme neříkali, že to bude snadné!“ nechává ženskou hrdinku kladivem bořit sochy, znázorňující jednotlivé role žen: mezi nimi se objeví například „mužská dominance“, „materiální holka“, „role pečovatelky“, žena tančící u tyče či růžová princezna.

„Zákazníci Hornbachu jsou skuteční machři, stejnou měrou muži i ženy. Když se pustí do práce, neexistují žádné genderové rozdíly,“ říká Thomas Schnaitmann, vedoucí oddělení marketingu pro Německo a mezinárodní marketingové komunikace společnosti Hornbach.

Důraz je v kampani kladen na těžkou fyzickou práci, kterou žena nevzdává. „Hornbach – to znamená jednat s ženami jako s čistokrevnými kutily. Bylo pro nás důležité, aby to bylo nefalšované a bez příkras,“ říká Guido Heffels, kreativní šéf společnosti Heimat.

Kampaň poběží na českém, slovenském, dále na německé, rakouském, švýcarském, nizozemském, lucemburském a švédském trhu v televizi, kině a na internetu. Kreativa pochází již tradičně z dílny agentury Heimat. Produkci zajistila berlínská společnost Stink.Režie se ujalo duo Jones+Tino.

-stk-