Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Šlapanicích zničily plameny část rodinného domu, majitel skončil v péči zdravotníků

Na Masarykově náměstí ve Šlapanicích zničily plameny část rodinného domu. Majitele si převzala do péče záchranná služba. Škoda se odhaduje do milionu korun.

Operační středisko na žádost velitele zásahu vyslalo jednotky i z druhého stupně požárního poplachu. Na místě pracovali hasiči z 11 dobrovolných a profesionálních jednotek včetně územního řídícího důstojníka HZS JmK.

Po výbuchu benzínových par poblíž kamen se požár rozšířil z přízemí až do půdního prostoru a zasáhl střešní konstrukci. Jednotkám se podařilo zabránit rozšíření požáru do obytné části domu a na sousední zástavbu. Proti plamenům nasadily 4 vodní proudy. Používaly při tom také automobilový žebřík.

Majitel domu skončil pro podezření na nadýchání kouře v péči ZZS. Po ošetření jej posádka odvezla do nemocnice.

Hasičům se podařilo dostat požár pod kontrolu v 17.41 a následovalo rozebírání střešní konstrukce a dohašování. Úplnou likvidaci požáru ohlásil velitel krátce před 19. hodinou.

Vyšetřovatel předběžně odhadl, že škoda způsobená požárem zřejmě nepřekročí milion korun. Vzhledem k charakteru okolní zástavby však jednotky svým zásahem uchránily hodnoty za min. 20 milionů korun.

V souvislosti s očekávanými dešti a poryvy větru zajistili hasiči po ukončení hasebních prací odkrytou střechu plachtou. Tuto činnost ukončili před 20. hodinou.

Sdílet