Deutsche Bank více než zdvojnásobila čtvrtletní zisk

26.10.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt nad Mohanem 26. října (ČTK) - Největší německá bankovní společnost Deutsche Bank ve třetím čtvrtletí více než zdvojnásobila čistý zisk na 649 milionů eur (16,6 miliardy Kč) z 278 milionů eur před rokem. Čtvrtletní zisk tak výrazně překonal očekávání analytiků, kteří jej podle průzkumu agentury Reuters odhadovali na 281 milionů eur.

Během prvních devíti měsíců letošního roku se čistý zisk banky dokonce více než ztrojnásobil na 1,7 miliardy eur (43,5 miliardy Kč). Deutsche Bank nyní prochází rozsáhlou restrukturalizací, která zahrnuje propojení divize Postbank s ostatními aktivitami v oblasti drobného bankovnictví a prodej části divize pro správu majetku, upozorňuje Reuters.

\"Učinili jsme výrazný pokrok ve svých klíčových iniciativách, například v plánovaném spojení Deutsche Bank a Postbank v Německu a v přípravách na primární emisi akcií divize pro správu majetku,\" uvedl generální ředitel banky John Cryan. \"Jsme přesvědčeni, že přínosy plynoucí z našeho úsilí budou v příštích čtvrtletích a letech čím dál zřetelnější,\" dodal.

Deutsche Bank se v posledních letech potýkala s vysokými náklady na řešení právních sporů. Podle údajů agentury Reuters z letošního června tyto náklady od roku 2009 překročily 15 miliard eur (zhruba 384 miliard Kč). Koncem loňského roku se banka například dohodla s americkým ministerstvem spravedlnosti, že zaplatí 7,2 miliardy dolarů (zhruba 156 miliard Kč) kvůli praktikám při prodeji hypotečních cenných papírů před finanční krizí z let 2007 až 2009.

pmh hej

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK