Magic Leap dostal další investici půl miliardy dolarů, brýle pro rozšířenou realitu ale stále drží pod pokličkou

Magic Leap patří v Silicon Valley stále mezi velmi „tajemné“ startupy, které pracují na revoluční technologii v oblasti rozšířené reality, jež je součástí malých brýlí a nikoli velké helmy jako třeba Hololens. Nyní Magic Leap získalo další velkou investici.

Od roku 2010, kdy byl tento startup založen, už dosáhla virtuální hodnota společnost na 4,5 miliardy dolarů. Poslední investice série D, díky které se celkové investice dostaly přes 2 miliardy dolarů, je totiž ve výši 502 milionů dolarů.

Do Magic Leapu tentokrát investovaly skupiny jako Alibaba, JP Morgan, Fidelity Management, Grupo Globo, EDBI a další, mezi investory je mimochodem třeba i Google, který už investoval i v minulých kolech série B a C. Vzhledem k tomu, že firma stále nemá žádný produkt v prodeji, je to úctyhodný vývoj, který znamená jediné. Jejich technologie je nejspíše opravdu tak unikátní a pokročilá, že to přesvědčilo i tak velké investory.

Je jasné, že Magic Leap je startup, který má v této oblasti největší šance na úspěch, alespoň vzhledem k pár informacím, jež unikly o použitých patentovaných technologiích. Právě technologie zpracování a zobrazování obrazu do oka jsou klíčovou záležitostí konstrukce brýlí. Zatím se očekává, že první generace brýlí Magic Leap One by se měla na trhu objevit začátkem příštího roku.

Váš názor Další článek: Velké automobilky lámou nad Tesla Motors hůl. Muskova fabrika to zkusí v Číně

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,