Tesla chce otevřít novou továrnu v Číně, která by měla urychlit produkci Modelu 3

tesla-4
0Zobrazit komentáře

I když se Tesla prodává v nejsilnější východní ekonomice již mnoho let, jsou stále prodeje v rámci Číny pouhým zlomkem toho, co generují v Evropě a USA. Elon Musk se tak rozhodl, že bude nejlepším krokem v Číně otevřít vlastní továrnu – konkrétně pak v Šanghaji, která je druhým největším čínským městem.

Důvody pro Teslu jsou jasné – dostat se blíže k čínským zákazníkům, kteří rádi využívají značky produkované v tamní ekonomice, s tím související nárůst příjmů a také rychlejší produkce Modelu 3, zatím nejlevnější varianty Tesly, o kterou je takový zájem, že se doručení nových objednávek odhaduje až na konec roku 2019.

seznamcz

Přečtěte si takéSeznam.cz v loňském roce navýšil svůj zisk o téměř 10 % na 1,1 miliardy korunSeznam.cz v loňském roce navýšil svůj zisk o téměř 10 % na 1,1 miliardy korun

I speciální smlouva se šanghajskou vládou ovšem Tesle neodpustí 25% daň na importovaná vozidla, kterou musí zákazníci zaplatit. Té by se firma vyhla jen v případě, že se spojí s již existující čínskou automobilkou – výměnou za nezávislost si ovšem Musk vyjednal postavení továrny v tzv. free-trade zóně, která dovolí snížení nákladů na produkci a odesílání, informuje server WSJ.

Bližší podrobnosti by měly být známy ještě do konce letošního roku.

Foto: Tesla

Diskuze (0)

Novinka

Anonym