Babiš překonal Donalda Trumpa. Vážně

22.10.2017 14:34

Šéf hnutí ANO a majitel Agrofertu je podle nových informací časopisu Forbes bohatší než americký prezident Donald Trump. Ještě v březnu přitom byl přibližně o sto milionů dolarů chudší.

Babiš překonal Donalda Trumpa. Vážně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Celková čistá hodnota firem, pozemků, obsahů bankovních účtů a dalších (tzv. real net worth) aktiv šéfa hnutí ANO Andreje Babiše činí podle aktuálních informací časopisu Forbes 4,1 miliardy dolarů (89,1 miliardy korun). Majetek druhého nejbohatšího Čecha, Andreje Babiše, je tak podle svého současného stavu dokonce vyšší než souhrnné jmění amerického prezidenta a realitního magnáta Donalda Trumpa. Trumpovo jmění Forbes v současném stavu odhaduje na 3,1 miliardy dolarů (67,3 miliardy korun). Šéf Agrofertu Babiš je tak o jednu miliardu dolarů (necelých 28 miliard korun) bohatší.

Přitom ještě letos v březnu byl podle žebříčku nejbohatších mužů časopisu Forbes Babiš o trochu chudší než Trump, jak informovala česká média. Jeho jmění v té době Forbes odhadoval na 3,4 miliardy dolarů (85,5 miliardy korun). Jmění Donalda Trumpa v té době činilo 3,5 miliardy dolarů (88 miliard korun). Babiš byl v té době tak jen o 100 milionů dolarů chudší.

Miliardář Andrej Babiš tedy během svého působení ve vládě zbohatl. Důvodem toho, že v žebříčku nejbohatších přeskočil Trumpa, je ale i to, že americký prezident v posledním roce značně zchudl kvůli poklesu newyorského realitního trhu. Podle listu Financial Times se Trump v žebříčku nejbohatších propadl o téměř stovku míst ,a to na 248. pozici. V loňském roce přitom Trump skončil na 156. místě.

Nejbohatším Čechem podle žebříčku zůstává Petr Kellner, který má podle svého profilu v žebříčku časopisu Forbes celkové jmění 14,4 miliardy dolarů (313 miliard korun). 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jonáš Kříž

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…