Babiš zahájil vyjednávání. Po Filipovi dorazil do Průhonic profesor Švejnar

22.10.2017 12:43

V neděli v osm hodin ráno zahájil Andrej Babiš povolební vyjednávání. Centrem dění byla Sokolovna v Průhonicích, restaurace, kterou Babiš kdysi koupil a nyní do ní s oblibou situuje své schůzky. A na sledující novináře tam čekalo jedno velké překvapení.

Babiš zahájil vyjednávání. Po Filipovi dorazil do Průhonic profesor Švejnar
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vítězem parlamentních voleb 2017 se stal Andrej Babiš. Jeho Hnutí ANO získalo ve Sněmovně 78 křesel.

Babiš už v sobotu do médií řekl, že současně s gratulací vyzval všechny lídry stran nové sněmovny k neformálním jednáním o jejím uspořádání. Jako první dorazil na časnou ranní hodinu předseda KSČM Vojtěch Filip.

„Bylo to jen úvodní setkání, předseda Babiš nás informoval, s kým dalším bude jednat,“ sdělil novinářům podle serveru iDNES.cz Filip. Na odpoledne byla ohlášena návštěva zástupců Starostů a nezávislých.

Jenže ještě předtím čekalo na novináře, kteří dorazili do Průhonic, velké překvapení. Na setkání s Babišem totiž dorazil profesor ekonomie a někdejší prezidentský kandidát Jan Švejnar. Babiš ani Švejnar průběh jednání nekomentovali.

Další politické strany se stavějí k Babišovu plánu rezervovaněji. ODS rovnou oznámila, že žádné jednání s hnutím ANO nechystá. Miroslav Kalousek z TOP 09 k plánu schůzek pro iDNES.cz řekl: „Já říkal, že se termínu přizpůsobím, ale že nemusíme pospíchat, protože naše pozice jsou neměnné. Teď slyším, že se schůzky už konají v Průhonicích. Tam nepojedu v žádném případě, jsem ochoten se sejít v Poslanecké sněmovně, ne v Průhonicích.“


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…