Peněžní nesrovnalosti mají dohru. Německý svaz za MS 2006 doplatí na daních téměř půl miliardy korun

Přes 19 milionů eur (487 milionů korun) musí doplatit Německý fotbalový svaz v důsledku aféry s možným uplácením při získání pořadatelství mistrovství světa v roce 2006.

Tento článek je více než rok starý.

Berlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbal (ilustrační obrázek).

Fotbal (ilustrační obrázek). | Zdroj: ČTK

Po vypuknutí skandálu se do vyšetřování zapojil i finanční úřad, který nyní oznámil, že pro rok 2006 odebral svazu status veřejně prospěšné organizace a tím pádem se změnil jeho daňový výměr. Představitelé německého fotbalu daně doplatí, ale pak se chtějí pokusit toto rozhodnutí zvrátit.

Nabídka, která se neodmítá. Zdiskreditovaného Seppa Blattera pozval na MS v Rusku prezident Putin

Číst článek

Organizátoři MS v roce 2006 jsou vyšetřováni kvůli tajnému fondu se sumou 6,7 milionu eur, díky níž si údajně koupili klíčové čtyři hlasy při volbě pořadatele a těsně porazili Jihoafrickou republiku 12:11. Svaz tvrdí, že částka měla být použita na galavečer během šampionátu. Žádný galavečer se však neuskutečnil.

Fond podle německých médií založil už zesnulý někdejší šéf společnosti Adidas Robert Louis-Dreyfus. O jeho existenci prý věděl i někdejší předseda německého svazu Wolfgang Niersbach, který předloni kvůli obvinění odstoupil, a další funkcionáři včetně Franze Beckenbauera. Legendární fotbalista byl šéfem organizačního výboru MS a Niersbach jeho zástupcem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme