V Senátu proběhlo slavnostní vyhlášení a předání cen „ČESKÁ CHUŤOVKA 2017“

20.10.2017 18:00

Letošní soutěž o značku Dobrý tuzemský potravinářský výrobek Česká chuťovka 2017 a Dětská chuťovka 2017, která se konala pod záštitou předsedy Senátu Milana Štěcha a ministra zemědělství Mariana Jurečky, zná své vítěze.

V Senátu proběhlo slavnostní vyhlášení a předání cen „ČESKÁ CHUŤOVKA 2017“
Foto: Archiv
Popisek: Česká chuťovka

Zástupci celkem 74 českých potravinářských  firem (o 11 víc než loni) převzali na slavnostním vyhlášení výsledků 9. ročníku soutěže ve čtvrtek 19. října v Senátu ocenění za nejchutnější potraviny vyrobené v České republice. Značkou Česká chuťovka 2017 se tak může nově pyšnit 147 výrobků a značkou Dětská chuťovka 2017 pak dalších 28. Titulem Rytíř české chuti byl za svůj celoživotní přínos mlékárenskému oboru poctěn pan Ladislav Likler, respektovaný sýrařský expert.

Smyslem soutěže Česká chuťovka, která vznikla jako spontánní iniciativa nezávislých potravinářských odborníků, je kromě vyzdvižení domácích výrobců kvalitních potravin zejména rehabilitace chuti jako jednoho z nejdůležitějších kvalitativních znaků každé potraviny. Je jistě chvályhodné, že se český spotřebitel i pod vlivem různých mediálních kampaní zajímá stále více o původ a složení nakupovaných potravin a že se jeho pozornost vzhledem k civilizačním nástrahám soustřeďuje také na zdravou a racionální výživu. A to i přesto, že se v záplavě nejrůznějších údajů a často i protichůdných informací a mýtů mnohdy poněkud ztrácí. Na co se ale skoro úplně zapomíná je to, co každou potravinu ve skutečnosti korunuje – na její chuť. Čeští potravináři se přitom mohou opřít o dlouholeté tradice a svůj pověstný fortel a um.  Ten se naštěstí i přes různé nástrahy a byrokratické překážky nikam dosud nevytratil. Zkušenosti ze soutěže Česká chuťovka přesvědčivě ukazují, že v posledních letech naopak zažívá velký rozkvět, což je pro každého spotřebitele jistě víc než dobrá zpráva. Je zkrátka z čeho vybírat a u nás vyrobené potraviny mohou směle konkurovat těm nejlepším zahraničním a často je svou kvalitou a chutí i předčí.

Kdo si chce na těchto báječných potravinách od českých výrobců pochutnat a srovnat případně své vlastní chuťové  preference s verdiktem odborné i dětské poroty, nalezne seznam nejen těch letošních, ale i v předchozích letech  oceněných potravin, pyšnících se značkou ČESKÁ CHUŤOVKA nebo DĚTSKÁ CHUŤOVKA, jakož i další důležité informace, na www.ceskachutovka.cz  či www.facebook.com/ceskachutovka

Záštitu nad soutěží „ČESKÁ CHUŤOVKA 2017“ převzal předseda Senátu PČR pan Milan Štěch a ministr zemědělství Marian Jurečka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

16:08 Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

Aplikaci elektronických dražeb (APED) si od spuštění projektu v roce 2019 vyzkoušelo už 5 047 zájemc…